Vammaisneuvosto, kokous 6.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Vammaisten vaativat erityispalvelut

5616/2024

Valmistelija

  • Anu Kallio, SUUNNITTELUPÄÄLLIKKÖ, anu.kallio@pirha.fi

Perustelut

Vammaisilta asiakkailta, omaisilta ja henkilöstöltä on tullut yhteydenottoja vammaisneuvoston edustajille, liittyen vammaispalvelujen saatavuuteen, turvallisuuteen, henkilöstösaatavuuteen sekä terveydenhuollollisten päivystystilanteiden, terveyspalveluiden saatavuuteen ja laatuun vammaisten kohdalla.

Vammaisneuvosto keskustelee tilanteesta sekä tekee niistä yhteenvedon tiedotettavaksi ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjalle.

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää

  • koostaa yhteenvedon keskustelusta,
  • toimittaa yhteenvedon tiedoksi ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjalle.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti

  • laatia keskustelun ja saatujen palautteiden pohjalta kannanoton vammaisten vaativien erityispalveluiden tilanteen selvittämiseksi ja parantamiseksi,
  • toimittaa kannanoton ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjalle sekä sairaalapalvelujen akuuttihoidon palvelulinjalle,
  • kannanotto liitetään pöytäkirjalle kannanoton valmistuttua.

Kokouskäsittely

Puheenjohtaja tiedusteli, onko vammaisneuvosto halukas antamaan kannanoton vammaisten vaativien erityispalvelujen tilanteen selvittämiseksi ja palvelujen parantamiseksi. Tiina Korte ja Pirjo Pajunen kannattivat kannanoton koostamista, vammaisneuvosto päätti yksimielisesti koota kannanoton. Kannanotto koostetaan keskiviikkoon 13.3.2024 mennessä valmiiksi. Kannanotto tulee koskemaan myös Sairaalapalvelulinjan  Akuuttihoidon toimialuetta. Valmis kannanotto liitetään valmistuttuaan pöytäkirjan liitteeksi.

Puheenjohtaja ehdotti päätökseen lisättäväksi "Vammaisneuvosto päätti laatia keskustelun ja saatujen palautteiden pohjalta kannanoton vammaisten vaativien erityispalveluiden tilanteen selvittämiseksi ja parantamiseksi. Kannanotto toimitetaan tiedoksi ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjalle sekä sairaalapalvelujen akuuttihoidon palvelulinjalle. Kannanotto liitetään pöytäkirjalle kannanoton valmistuttua". Hyväksyttiin yksimielisesti.

Merkittiin tiedoksi, että Tanja Hakala poistui kokouksesta pykälän käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Päivi Tryyki, Tuulikki Parikka, Juha Kinnunen, Niina Ruopsa

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).