Konserni- ja toimitilajaosto, kokous 13.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Vastaus Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeelle hallituksen jäsenten nimeämisestä

497/2022

Valmistelija

  • Timo Tiainen, Konserniohjauksen päällikkö, Timo.Tiainen@pirha.fi

Perustelut


Tampereen työvalmennussäätiö Syke on lähestynyt Pirkanmaan hyvinvointialuetta koskien sääntömuutoksen mahdollistamia hallituspaikkoja. Sykkeen hallitus on päättänyt esittää muutosta säätiön sääntöihin. Uusittujen sääntöjen 5 §:n mukaan Pirkanmaan hyvinvointialueella olisi oikeus nimetä säätiön hallitukseen kaksi jäsentä. 

Tampereen työvalmennussäätiö Syke pyytää Pirkanmaan hyvinvointialueelta suostumusta kahden hallituksen jäsenen valitsemiseen säätiön hallitukseen. Kahden hallituksen jäsenen valitseminen ei vaikuta hyvinvointialueen konserniin. 

Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeen tarkoituksena on edistää työllistymistä sellaisille henkilöille, jotka ovat vaikeassa työmarkkinatilanteessa tai jotka tarvitsevat erityisiä palveluita sijoittuakseen työmarkkinoille.

Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluntuottajina toimivat monenlaiset yhtiöt, yhdistykset ja säätiöt. Pirkanmaalla säätiömuotoisia palveluntuottajia on useita ja niiden osalta palvelusopimukset siirtyvät osana kunnilta siirtyviä sopimuksia. Säätiömuotoisia palveluntuottajia on Pirkanmaan laajuisesti sotepalveluissa noin 15 kappaletta, kuntouttavassa työtoiminnassa noin 8 kappaletta ja lisäksi erityisryhmien asumiseen tai toimintaan liittyviä noin 5 kappaletta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja, vs. sairaanhoitopiirin johtaja, juhani.sand@pirha.fi

Konserni- ja toimitilajaosto päättää

  • antaa suostumuksen kahden jäsenen nimeämiseen Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeen hallitukseen

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).