Henkilöstöjaosto, kokous 16.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 78 Pirkanmaan hyvinvointialueen työsuojelun ja työhyvinvoinnin toimintaohjelma

630/2022

Valmistelija

  • Taru Kotiniitty, Työsuojelupäällikkö, taru.kotiniitty@pirha.fi

Perustelut

Työturvallisuuslain 738/2002 9 § mukaan  työnantajalla on oltava turvallisuuden ja terveellisyyden edistämiseksi ja työntekijöiden työkyvyn ylläpitämiseksi tarpeellista toimintaa varten ohjelma, joka kattaa työpaikan työolojen kehittämistarpeet ja työympäristöön liittyvien tekijöiden vaikutukset (Työsuojelun toimintaohjelma). Toimintaohjelmasta johdettavat tavoitteet turvallisuuden ja terveellisyyden edistämiseksi sekä työkyvyn ylläpitämiseksi on otettava huomioon työpaikan kehittämistoiminnassa ja suunnittelussa ja niitä on käsiteltävä työntekijöiden tai heidän edustajiensa kanssa. Pirkanmaan hyvinvointialueella yksi hyvinvointialueen strategisista kärjistä on Hyvinvoiva henkilöstö ja yhdessä yhteen toimiva hyvinvointialue. Henkilöstöohjelman valmistelussa visiona on Osaavat ja onnistuvat työntekijät - tyytyväiset asiakkaat. Työsuojelun ja työhyvinvoinnin toimintaohjelman tavoitteiden ja keinojen tulee tukea henkilöstöohjelman toteutumista.

Työsuojelun ja työhyvinvoinnin toimintaohjelma vuosille 2023-2025 ohjaa hyvinvointialueen turvallista ja terveellistä toimintaa kaikkien työntekijöiden osalta. Luovuttavissa organisaatioissa on ollut erilaisia toimintaohjelmia, ohjeita ja ohjelmia. Tällä ohjelmalla on yhtenä keskeisenä tavoitteena luoda kaikille hyvinvointialueen toimijoille yhtenäinen toimintamalli, jossa jokainen tietää omat vastuunsa ja velvollisuutensa. Tavoitteet on kirjattu käytännön toiminnan tasolle ja tavoitteiden saavuttamista seurataan eri mittareiden avulla osana tiedolla johtamista.

Henkilöstöjaoksen tehtävänä on hyväksyä työhyvinvoinnin toimintaohjelma sekä päättää työsuojelun periaatteista. Työsuojelun ja työhyvinvoinnin toimintaohjelmassa on kirjattuna molemmat edellä mainitut henkilöstöjaoksen tehtävät.

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, henkilöstöjohtaja, taina.niiranen@pirha.fi

Henkilöstöjaosto hyväksyy esitetyn työsuojelun ja työhyvinvoinnin toimintaohjelman. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. 

Kokouskäsittely

Merkittiin, että kuultiin pykälän 78 käsittelyn aikana asiantuntijana Taru Kotiniittyä.