Aluehallitus, kokous 9.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Aluehallituksen varajäsenen vaihtuminen

773/2022

Valmistelija

  • Vuokko Ylinen, hallintojohtaja, Vuokko.Ylinen@pirha.fi
  • Vilma Kiilunen, Hallintolakimies, Vilma.Kiilunen@pirha.fi

Perustelut

Aluehallituksen varajäsen Anni Molari on 15.12.2022 toimittamallaan ilmoituksella ilmoittanut luopuvansa aluehallituksen varajäsenyydestä. Molari ilmoittaa luopuvansa tehtävästä, koska hän on Pirkanmaan hyvinvointialueella palvelussuhteessa ja tämän vuoksi menettää vaalikelpoisuuden aluehallituksessa 1.1.2023 alkaen.

Hyvinvointialuelain 78 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan vaalikelpoinen aluehallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen aluevaltuustoon, ei kuitenkaan välittömästi aluehallituksen alaisena toimiva hyvinvointialueen palveluksessa oleva henkilö. Aluehallituksen alaisena työskentelevä henkilö ei voi olla samaan aikaan aluehallituksen jäsenenä.

Hallintosäännön 7 §:n mukaan aluevaltuusto valitsee aluehallituksen jäsenet ja varajäsenet. Jäsenet ja varajäsenet valitaan toimikaudelle 2022 - 2023 siten, että toimikausi päättyy, kun kesäkuussa 2023 on valittu uusi aluehallitus. Vuoden 2023 kesäkuun aikana valitaan aluehallitus toimikaudelle 2023-2025.

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja, juhani.sand@pirha.fi

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että se

  • myöntää eron Anni Molarille aluehallituksen varajäsenyydestä,
     
  • nimeää uuden aluehallituksen varajäsenen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).