Aluehallitus, kokous 12.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 89 Puheenjohtajatoimikunnan perustaminen

178/2022

Valmistelija

  • Miia Luukko, Hallintolakimies, Miia.Luukko@pirha.fi

Perustelut

Hyvinvointialueesta annetun lain 35 §:n mukaan aluehallitus voi asettaa toimikunnan määrätyn tehtävän hoitamista varten. 

Aluehallitus asettaa puheenjohtajatoimikunnan, jonka tehtävänä on valmistautua tulevan valtuuston kokouksen asioiden käsittelyn edistämiseen muun muassa keskustelemalla tarvittavista yhteisistä linjauksista valtuustoryhmien kesken.  

Puheenjohtajatoimikunnan kokouksista laaditaan muistio. Toimikunnan sihteerinä toimii hyvinvointialueen lakimiestehtäviä hoitava henkilö. 

Asettamishetkellä voimassa olevan luottamushenkilöiden palkkioita ja korvauksia koskevan hallintosäännön liitteen 2 §:n mukaisesti toimikunnan kokouksista maksetaan 250 euron suuruinen kokouspalkkio. Kokouspalkkio maksetaan toimikunnan asettamispäätöksestä alkaen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Hirvelä, hallinnon valmistelukokonaisuuden johtaja, heli.hirvela@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • asettaa toimikaudeksi 2022 - kesäkuu 2023 puheenjohtajatoimikunnan, jonka jäseniä ovat valtuustoryhmien puheenjohtajat,
  • valita toimikunnan jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat,
  • että toimikunnan kokouksissa on läsnäolo-oikeus aluevaltuuston puheenjohtajalla, hyvinvointialuejohtajalla tai määrämällään viranhaltijalla sekä lakimiehellä, joka toimii toimikunnan sihteerinä. Valtuustoryhmän puheenjohtajan ollessa estyneenä valtuustoryhmän muu jäsen voi osallistua kokoukseen. Toimikunta voi kuulla tarvittaessa asiantuntijoita.

Päätös

Aluehallitus päätti

  • asettaa toimikaudeksi 2022 - kesäkuu 2023 puheenjohtajatoimikunnan, jonka jäseniä ovat valtuustoryhmien puheenjohtajat,
  • valita toimikunnan jäsenistä puheenjohtajaksi Leena Kostiaisen ja varapuheenjohtajaksi Johanna Loukaskorven,
  • että toimikunnan kokouksissa on läsnäolo-oikeus aluevaltuuston puheenjohtajalla, aluehallituksen puheenjohtajalla, hyvinvointialuejohtajalla tai määrämällään viranhaltijalla sekä lakimiehellä, joka toimii toimikunnan sihteerinä. Valtuustoryhmän puheenjohtajan ollessa estyneenä valtuustoryhmän muu jäsen voi osallistua kokoukseen. Toimikunta voi kuulla tarvittaessa asiantuntijoita.

Kokouskäsittely

Esittelijä täydensi päätösehdotusta siten, että päätösehdotuksen kolmanteen ponteen lisätään läsnäolo-oikeus aluehallituksen puheenjohtajalle.

Marko Jarva esitti toimikunnan puheenjohtajaksi Leena Kostiaista ja varapuheenjohtajaksi Johanna Loukaskorpea. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

 

 

 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus tehdään Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitukselle.

Postiosoite: PL 2000, 33521 Tampere
Käyntiosoite: Biokatu 12, 3. krs, Kirjaamo
Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Hyvinvointialue ei vastaa sähköpostitse toimitettujen oikaisuvaatimusten tietoturvallisuudesta.

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.