Nuorisovaltuusto, kokous 15.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Pirkanmaan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä opiskeluhuollon esittelyt

Perustelut

Nuorisovaltuusto kuulee seuraavat esittelyt aihe-alueittain:

  • Pirkanmaan hyvinvointialueen ehkäisevän päihdetyön esittely. Esittelijänä kehittämispäällikkö Niina Nieminen. (10 min.)
  • Pirkanmaan hyvinvointialueen lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden esittely. Esittelijänä palvelujohtaja Paula Pasanen-Aro. (10 min.)
  • Pirkanmaan hyvinvointialueen opiskeluhuollon esittely. Esittelijänä palvelujohtaja Marja Nurmi-Vuorinen. (10 min.)

Esittelyt ovat oheismateriaalina.

 

Ehdotus

Nuorisovaltuusto päättää

  • merkitä kuullut esittelyt ja käydyn keskustelun tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että nuorisovaltuusto kuuli yllä mainitut esitykset ja kävi keskustelua kuultujen esitysten pohjalta.

Merkittiin, että Kaisa Karunen ja Ava Vuorenpää saapuivat kokoukseen asian käsittelyn aikana. Nuorisovaltuuston vahvuus 20 jäsentä, nuorisovaltuusto päätösvaltainen.

Todettiin muun muassa, että neuropsykologisiin tutkimuksiin ja hoitoihin jonoa on liikaa ja sitä haluttaisiin lyhentää. Yleisesti mielenterveyspalvelujen jonoa halutaan lyhentää. Lisäksi halutaan tuoda nuorille selkeämmin esille miten kiusaamiseen voidaan puuttua ja luoda nuorille ymmärrystä, että kiusaamiseen oikeasti puututaan. Nuorisovaltuusto myös totesi, että henkilökuntaa tarvitsee kouluttaa, että kiusaamiseen on pakko puuttua. Lisäksi pidettiin tärkeänä, että seurataan kuinka kiusaamiseen puututaan. Todettiin myös, että on tärkeää lisätä tutor ja tukioppilas ohjelmaa ja ennalta ehkäistä kiusaamista.