Henkilöstöjaosto, kokous 6.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Hyvinvointialueiden työhyvinvointitutkimus

19507/2023

Valmistelija

  • Eeva Lahdenperä, HENKILÖSTÖSUUNNITTELIJA, eeva.lahdenpera@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueella toteutettava Työterveyslaitoksen työhyvinvointitutkimus käynnistyy 5.9. ja vastausaikaa on 18.10 saakka. Kysely kattaa viisi hyvinvointialuetta, joiden työntekijämäärä on yhteensä noin 46 000. Tämä on 21 % kaikkien hyvinvointialueiden henkilöstöstä.

Kunta- ja hyvinvointialan henkilöstön seurantatutkimuksessa seurataan henkilöstön hyvinvointia ja terveyttä sekä työtä ja siinä tapahtuvia muutoksia. Tutkimuskokonaisuus sisältää kaksi osa-aluetta: 1. Kunta10-tutkimus ja 2. Hyvinvointialueiden työhyvinvointitutkimus (ent. Henkilöstön hyvinvointitutkimus). Seurantatutkimuksilla tavoitellaan kyselyin yli 100 000 työntekijää kahden vuoden välein. Suomessa ei ole toista vastaavan suuruusluokan kyselyä kunta- ja hyvinvointialojen työntekijöille.

Kyselyyn sisältyy osiot työstä, työyhteisöstä, johtamisesta, työssä jaksamisesta sekä terveydestä ja elintavoista. Kyselyn tulokset valmistuvat marraskuussa.

Hyvinvointialueen laajennetulle johtoryhmälle järjestetään palautetilaisuus loppuvuodesta ja tilaisuudessa hyödynnetään työterveyslaitoksen asiantuntijoita. Henkilöstöä tiedotetaan tuloksista ensi vuoden puolella. Henkilöstölle tiedottaminen suunnitellaan huolellisesti. Tulokset käsitellään esihenkilöiden toimesta yksiköissä ja suunnitellaan yhdessä henkilöstön kanssa yksikön tulosten perusteella jatkotoimenpiteet. HR:n asiantuntijat ovat johtajien sekä esihenkilöiden apuna jalkauttamistyössä. Lisäksi tutkimuksen tulokset käsitellään henkilöstöjaostossa kevään aikana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Henkilöstöjaosto päättää

  •  merkitä tiedoksi saadun selvityksen työnhyvinvointitutkimuksesta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana HR-erityisasiantuntija Eeva Lahdenperää, joka poistui kokouksesta asian käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).