Henkilöstöjaosto, kokous 6.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstölle tehty kysely henkilöstöetuuksista

18979/2023

Valmistelija

  • Katja Vihusaari, HR-PALVELUPÄÄLLIKKÖ, katja.vihusaari@pirha.fi

Perustelut

Strategian toimeenpano-ohjelman kärki 3 hyvinvoivat työntekijät/Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstölle tehty kysely henkilöstöetuuksista

Pirkanmaan hyvinvointialueen strategian toimeenpano-ohjelman kärki 3:ssa (hyvinvoivat työntekijät) on täsmennetty hyvinvointialueen strategisia tavoitteita. Tavoitteeksi on asetettu, että työntekijät ovat tyytyväisiä työhönsä, työyhteisöön ja mahdollisuuksiinsa. Yksi työkalu tavoitteen saavuttamiseksi on kehittää kannustavat henkilöstöedut.

Tällä hetkellä henkilöstöetuuksina Pirkanmaan hyvinvointialueella ovat

  • ns. flex-etuus: liikunta-, kulttuuri-, työmatka- ja työhyvinvointietu ePassilla, joka on 200 € (jaetaan 2 x vuodessa, 100 € kerrallaan)
  • työnantajan osuus lounasedusta ePassilla (25 % 8 euroa ylittävästä kustannuksesta, max. 2,67 €)
  • yhteisöllinen toiminta/tyhytoiminta 50 €/hlö
  • ilmaiset kahvi- ja tee + maito/kauramaito työntekijöiden tauoille

Hyvinvointialueella tehtiin kesäkuussa 2023 kysely, jonka tavoitteena oli selvittää henkilöstön tyytyväisyys nykyisiin henkilöstöetuuksiin sekä toiveita henkilöstöetuuksien kehittämiseksi. Kyselyyn vastasi hyvinvointialueelta 2602 henkilöä, joka on n. 14,4 % hyvinvointialueen henkilöstöstä.

Yhteenveto kyselystä on käyty läpi pääluottamusmiespalaverissa 5.9.2023.

Henkilöstöetuuksien kokonaisuutta valmistellaan erillisessä strategian toimeenpano-ohjelman kärjen 3.4 d-osiossa ”Toteutamme palkkaharmonisaation ja kehitämme kannustavan palkkausjärjestelmän ja henkilöstöetuudet” -ohjausryhmässä huomioiden kyselyn tulokset.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Henkilöstöjaosto päättää

  • merkitä tiedoksi yhteenvedon henkilöstöetuuksien kyselystä ja sen pohjalta tehdystä alustavasta suunnitelmasta henkilöstöetuuksien jatkokehittämiseksi.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana HR-erityisasiantuntija Katja Vihusaarta, joka poisui kokouksesta asian käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).