Aluevaltuusto, kokous 15.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Varavaltuutetun määrääminen Keskustan aluevaltuustoryhmälle

29054/2023

Perustelut

Aluevaalilautakunnan kokous 12.12.2023 § 10

Aluevaltuusto totesi kokouksessaan 2.10.2023 § 105 valtuutettu Pertti Hakasen luottamustoimen päättyneeksi. Aluevaltuuston puheenjohtaja kutsui aluevaltuuston jäsenen Reijo Koskelan aluevaltuuston varsinaiseksi jäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Keskustan aluevaltuustoryhmän varavaltuutettujen määrä on siten jäänyt vajaaksi ja aluevaalilautakunnan on nimettävä uusi varavaltuutettu.

Vaalilain 143 m §:n mukaan jos valtuuston toimikauden aikana varavaltuutettujen määrä jää vajaaksi,​ aluevaalilautakunnan on valtuuston puheenjohtajan pyynnöstä määrättävä uusia varavaltuutettuja hyvinvointialueesta annetun lain 25 §:n mukaisesti.

Aluevaltuuston puheenjohtaja on pyytänyt aluevaalilautakuntaa vaalilain 143 m §:n mukaisesti määräämään valtuustoryhmälle uudet varavaltuutetut. Aluevaltuuston puheenjohtajan kirje sekä vaalitulos ovat liitteenä.

Ehdotus
Aluevaalilautakunta päättää määrätä Matti Järvisen Suomen Keskustan 8. varavaltuutetuksi,​ saattaa asian aluevaltuustolle tiedoksi.

Päätös
Päätösehdotus hyväksyttiin.
_______________________

Aluevaltuusto 15.1.2024

Asian esittelyteksti on aluevaalilautakunnan käsittelyssä 12.12.2023 § 10.

 

Ehdotus

Aluevaalilautakunta päätti esittää aluevaltuustolle

  • että aluevaltuusto merkitsee tiedoksi,​ että Matti Järvinen on määrätty Suomen Keskustan 8. varavaltuutetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).