Nuorisovaltuusto, kokous 8.10.2024

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 113 Nuorisovaltuuston edustajat Nuva ry:n Aktiivipäiville

23869/2024

Perustelut

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Aktiivipäivät ABC & HC  järjestetään 1.11.-3.11.2024 Riihimäellä. Ohjelma koostuu työpajoista, vieraspuheenvuoroista sekä yleisesti nuorisovaltuustotoimintaa tukevasta ohjelmasta. Lauantain yhteistyökumppaneiden työpajat keskittyvät yleisesti lasten ja nuorten vaikuttamiseen, osallisuuteen ja oikeuksiin, kun taas sunnuntain työpajat keskittyvät teemaan kunta- ja aluevaalit. Syksyn Aktiivipäivien yhteistyökumppaneina toimivat Lapsiasiavaltuutettu, LapsiStrategia ja YK-liitto.

Aktiivipäivillä nuorisovaltuustojen edustajat pääsevät kouluttautumaan nuorisovaltuustotoimintaan liittyvistä asioista sekä verkostoitumaan nuorisovaltuutettujen kesken ympäri Suomen.

Hyvinvointialueen nuorisovaltuustosta tapahtumaan valitaan kaksi osallistujaa.

Ilmoittautuminen on auki 10.10.2024 asti. Nuorisovaltuuston edustajille Aktiivipäivillä kustannetaan osallistumismaksu sekä matkakorvaukset hyvinvointialueen ohjeistuksien mukaisesti nuorisovaltuuston kustannuspaikalta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Elsa Nisula, Pirha nuorisovaltuuston jäsen, elsa.nisula@pirha.fi

Nuorisovaltuusto päättää

  • kaksi osallistujaa Aktiivipäiville Riihimäelle, sekä
  • osallistujille maksetaan osallistumismaksu sekä mahdolliset matkakulut hyvinvointialueen ohjeistuksien mukaisesti, kustannukset maksetaan nuorisovaltuuston kustannuspaikalta 71000.

Päätös

Nuorisovaltuusto päätti

  • valita nuorisovaltuuston edustajiksi Aktiivipäiville Riihimäelle Enni Takalan ja Elsa Nisulan, sekä
  • että osallistujille maksetaan osallistumismaksu sekä mahdolliset matkakulut hyvinvointialueen ohjeistuksien mukaisesti, kustannukset maksetaan nuorisovaltuuston kustannuspaikalta 71000.

Kokouskäsittely

Puheenjohtaja tiedusteli halukkaita osallistumaan Aktiivipäiville Riihimäelle 1.11.-3.11.2024. Halukkaiksi ilmoittautuivat Enni Takala ja Elsa Nisula. Puheenjohtaja esitti heitä osallistumaan Aktiivipäiville Riihimäelle. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Asianosaiset

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).