Aluehallitus, kokous 11.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 94 Hyvinvointialueen aluevaltuutettujen aloitteet 2022

92/2023

Valmistelija

  • Vilma Kiilunen, Hallintolakimies, Vilma.Kiilunen@pirha.fi

Perustelut

Hallintosäännön 119 §:n 5 momentin mukaan aluehallituksen on vuosittain maaliskuun loppuun mennessä esitettävä aluevaltuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja aluehallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita aluevaltuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Aluevaltuusto voi todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

Aluehallitus linjasi vuoden 2022 aikana jätettyjen aloitteiden käsittelyä kokouksessaan 8.8.2022 (§161). Sen mukaisesti strategian hyväksymisen yhteydessä on todettu aloitteet, jotka on käsitelty strategian valmistelun yhteydessä. Talousarvion ja -suunnitelman hyväksymisen yhteydessä on todettu aloitteet, jotka on käsitelty talousarviovalmistelun yhteydessä. Muilta osin vuonna 2022 tehtyihin aloitteisiin vastataan järjestämisvastuun siirryttyä vuonna 2023.  

Aloitteiden valmistelu on käynnistynyt pääosin  2023 alusta lukien.  

Vaalikaranteenin aikana maaliskuussa 2023 ei aluevaltuustossa ole käsitelty aloitevastauksia. 

Vuoden 2022 aikana jätetyistä aloitteista 4 kpl on käsitelty strategian ja talousarvion käsittelyn yhteydessä aluevaltuustossa 5.12.2022. 

Liitteenä on katsaus valtuustoaloitteiden käsittelytilanteesta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhani Sand, konsernipalvelujohtaja, juhani.sand@pirha.fi

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että

  • aluevaltuusto merkitsee tiedoksi katsauksen aloitteiden käsittelystä. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).