Aluehallitus, kokous 24.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 102 Tieto- ja tiedolla johtamisen strateginen ohjelma

9299/2023

Valmistelija

  • Emil Ackerman, TIETOJOHTAJA, emil.ackerman@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen onnistumisen edellytyksenä on laadukas ja ajantasainen tieto, jonka avulla niin strategiset, taktiset kuin operatiiviset päätökset voidaan tehdä. Tietojohtamisen ohjelmaa on valmisteltu tukemaan strategian ja hyvinvointialueen toimeenpano-ohjelman onnistumista vuosina 2023-2025. Ohjelma on esitelty myös tulevaisuus- ja strategiavaliokunnassa.

Tietojohtaminen voidaan jakaa kolmeen osa-alueeseen: tiedon tuottamiseen, tiedon jalostamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Jokaiselle osa-alueelle tietojohtamisen ohjelmassa on määritetty strateginen tavoite, jotka ovat:

1. Tieto on laadukasta, luotettavaa ja vertailukelpoista;

2. Tieto on saatavilla nopeasti ja oikea-aikaisesti toiminnan eri tasoilla;

3. Tiedolla johtamista hyödynnetään systemaattisesti toiminnan johtamisessa, ohjauksessa ja kehittämisessä.

Strategiset tavoitteet on edelleen johdettu tuotoksiksi ja toimenpidekokonaisuuksiksi, joiden avulla tavoitteisiin päästään. Toimenpidekokonaisuudet on aikataulutettu vuosille 2023–2025 tiekartaksi. Ohjelmassa on lisäksi kuvattuna alustavat mittarit tavoitteille ja mittareiden tavoitetasot vuoden 2025 loppuun sekä tavoitteiden vastuuhenkilöt. Näiden lisäksi ohjelmassa on analysoitu siihen liittyvät riskit ja niiden varautumissuunnitelma.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, Hyvinvointialuejohtaja, Marina.Erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • hyväksyä tietojohtamisen ohjelman vuosille 2023-2025.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana tietojohtaja Emil Ackermania. Ackerman poistui ennen päätöksentekoa. 

Merkittiin, että varajäsen Roope Lehto saapui kokoukseen.

Merkittiin, että Marko Jarva poistui § 102 käsittelyn jälkeen.

Tiedoksi

Emil Ackerman, Vuokko Ylinen, Kristiina Heinonen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Pirkanmaan hyvinvointialue,​ kirjaamo

Postiosoite: PL 272,​ 33101 Tampere

Käyntiosoite: G-rakennus, Nivelkatu 5,​ 1. krs,​ kirjaamo

Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Huom. Sähköpostitse ei suositella lähetettävän henkilötietoja tai salassapidettäviä tietoja sisältäviä viestejä.

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9 -​ 14.30.

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös,​ johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi,​ kotikunta,​ postiosoite ja puhelinnumero. Päätöksen sähköistä tiedoksiantoa varten tekijä voi ilmoittaa sähköpostiosoitteensa.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen edellä mainitun kirjaamon aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.