Yhteistoimintaelin, kokous 2.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Henkilöstön edustajan nimeämisen vahvistaminen TAYS kehitysyhtiön hallitukseen

5379/2023

Valmistelija

  • Markus Auvinen, CONTROLLER, markus.auvinen@pirha.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain 49 §:n mukaan omistajaohjauksella on huolehdittava siitä, että hyvinvointialueen tytäryhteisön toiminnassa otetaan huomioon hyvinvointialuekonsernin kokonaisetu. Saman pykälän mukaisesti hyvinvointialueen tytäryhteisön hallituksen kokoonpanossa on otettava huomioon yhteisön toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus.

Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminnallisen kokonaisuuden toteuttamisesta vastaa hyvinvointialueen lisäksi laaja verkosto in house -yhtiöitä ja muita yhteisöjä. Hyvinvointialue toteuttaa omistajaohjausta ja käyttää määräysvaltaansa näihin toimijoihin muun muassa nimeämällä jäseniä näiden toimijoiden hallituksiin.

Kehitysyhtiön hallitukseen nimetään myös henkilöstön edustaja. Kehitysyhtiön osakassopimuksessa kohdassa 5.1.3. todetaan, että "Osakkaiden henkilöstön edustajilla on oikeus nimetä 1 (yksi) yhteinen jäsen hallitukseen"

Tays Kehitysyhtiö Oy:n yhtiökokous pidettiin 26.4.2023, missä henkilöstön edustajaksi nimettiin Tiina Samanen. Yhteistoimintaelin toteaa henkilöstön edustaja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Yhteistoimintaelin toteaa Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstön edustajaksi Tays Kehitysyhtiö -osakeyhtiöön Tiina Samasen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).