Tarkastuslautakunta, kokous 11.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 71 Pirkanmaan hyvinvointialueen ja sen konserniin kuuluvien tytäryhteisöjen tilintarkastuspalvelujen hankinta tilikausille 2023 - 2026

528/2022

Perustelut

Hyvinvointialuelain 125 § mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on mm. valmistella aluevaltuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat.

Hyvinvointialuelain 126 § mukaan aluevaltuusto valitsee hallinnon ja talouden tarkastamista varten tilintarkastusyhteisön, jonka on määrättävä vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi JHT-tilintarkastaja.

Hyvinvointialueen tytäryhteisön tilintarkastajaksi on valittava hyvinvointialueen tilintarkastusyhteisö, jollei tästä poikkeamiseen ole perusteltua tarkastuksen järjestämiseen liittyvää syytä.

Tilintarkastusyhteisö voidaan valita kerrallaan enintään kuuden tilikauden hallinnon ja talouden tarkastamista varten.

Tilintarkastuksen kilpailutusta valmistavat toimenpiteet on aloitettu yhdessä Tuomi Logistiikka Oy:n kanssa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jarmo Paananen, TARKASTUSJOHTAJA, jarmo.paananen@pirha.fi

Tarkastuslautakunta päättää

  • merkitä tiedoksi selvityksen hyvinvointialueen ja sen konserniin kuuluvien tytäryhteisöjen tilintarkastuspalvelujen kilpailutuksen valmistelutilanteesta.

Päätös

Tarkastuslautakunta päätti

  • merkitä tiedoksi selvityksen hyvinvointialueen ja sen konserniin kuuluvien tytäryhteisöjen tilintarkastuspalvelujen kilpailutuksen valmistelutilanteesta.

Esteellisyys

  • Kirsi Pelvola ilmoitti olevansa esteellinen § 71 asioiden käsittelyssä (HL 28 § 1 mom 7 kohta) ja poistui kokouksesta pykälän käsittelyn ajaksi klo 10.34-11.10. Esteellisyys todettiin.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että kokouksessa pidettiin tauko § 71 käsittelyn alussa klo 10.34-10.40

Merkittiin, että Kauko Turunen poistui kokouksesta kokonaan § 71 käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).