Tarkastuslautakunta, kokous 11.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Tilivelvollisten nimeäminen

526/2022

Perustelut

Hyvinvointialuelain 22 §:n mukaan aluevaltuuston tulee päättää tilivelvollisten nimeämisestä.

Tarkastuslautakunnan tehtävänä on valmistella aluevaltuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat. Koska luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden tilivelvollisuus liittyy läheisesti hallinnon ja tarkastukseen, on perusteltua, että tarkastuslautakunta valmistelee valtuustolle tilivelvollisten nimeämistä koskevan päätöksen.

Hyvinvointialuelain tarkoittamia tilivelvollisia ovat aluehallituksen ja sen jaostojen jäsenet sekä kunkin tehtäväalueen johtavat viranhaltijat. Johtavia viranhaltijoita ovat toimielimen esittelijät sekä toimielimen tehtäväalueella itsenäisestä tehtäväkokonaisuudesta vastaavat viranhaltijat. Valtuuston jäsenet eivät valtuuston jäsenyyden perusteella ole tilivelvollisia. Myöskään valiokuntien jäsenet eivät ole valiokunnan jäsenyyden perusteella tilivelvollisia.

Vaikka valtuusto hyväksyy tilivelvollisten luettelon, viime kädessä tilintarkastaja harkitsee, kehen mahdollinen tilintarkastuskertomuksessa esitetty muistutus kohdistetaan.

Hyväksyessään tilinpäätöksen aluevaltuusto päättää samalla vastuuvapaudesta tilivelvollisille. Vastuuvapauden myöntämisen jälkeen siviilioikeudellisten vahingonkorvausvaatimusten esittäminen ei enää ole mahdollista. Sen sijaan rikokseen perustuvia vaatimuksia voidaan esittää virkarikosoikeudenkäynnissä myöhemminkin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jarmo Paananen, TARKASTUSJOHTAJA, jarmo.paananen@pirha.fi

Tarkastuslautakunta esittää aluevaltuustolle että,

  • Pirkanmaan hyvinvointialueen tilivelvollisia vuonna 2022 ovat liitteessä (LIITE 1.) mainitut toimielinten jäsenet, varajäsenet sekä viranhaltijat ja,
     
  • Pirkanmaan hyvinvointialueen tilivelvollisia vuonna 2023 ovat liitteessä (LIITE 2.) mainitut toimielinten jäsenet, varajäsenet sekä viranhaltijat.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).