Tarkastuslautakunta, kokous 11.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Tarkastuslautakunnan talousarvio vuodelle 2023

434/2022

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Hyvinvointialuelain 125 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtäviin kuuluu valmistella aluehallitukselle esitys arvioinnin ja tarkastuksen talousarvioksi.

 

Ehdotus

Tarkastuslautakunta päättää

  • käydä lähetekeskustelun tarkastustuslautakunnan vuoden 2023 talousarviosta.

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

Heidi Pyykkönen, HALLINTOPÄÄLLIKKÖ, heidi.pyykkonen@pirha.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain 125 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtäviin kuuluu valmistella aluehallitukselle esitys arvioinnin ja tarkastuksen talousarvioksi.

Pirkanmaan hyvinvointialueen vuoden 2023 talousarviovalmistelussa hyödynnetään valmiita budjettivarauksia, jotka lasketaan kustannuspaikan arvioidusta henkilötyövuosimäärästä sekä kokonaispalkkasummasta ilman sivukuluja. Budjettivaraukset koskevat palvelujen ostoihin sisältyviä koulutuspalveluja, matkustus- ja majoituspalveluja, ICT-palveluja sekä työterveyspalveluja. Budjettivaraukset ovat arvioita, jotka on tehty yksiköille helpottamaan ensimmäistä kertaa tehtävää talousarviota hyvinvointialueella. Budjettivaraukset päivittyvät tarvittaessa kokonaishtv-määrän ja kokonaispalkkasumman muutosten mukaan.    

Ehdotus

Päätösehdotus tehdään kokouksessa.

-----------

Puheenjohtaja teki seuraavan päätösehdotuksen:

Tarkastuslautakunta päättää, että 

talousarvioesitys vuodelle 2023: henkilöstökulut (4 htv:tä sis. tarkastusjohtaja): 337 500 € + sivukulut 25,25 % (85 219 €) = 422 718  €,  luottamustoimipalkkiot: 40 000 €, koulutus-, matkustus- ja majoituspalvelut: 10 000 €, ICT-palvelut: 7 000 €, palvelujen ostot: tilintarkastuspalvelut, muut asiantuntijapalvelut, kokoustilavuokrat, kokoustarjoilut yht. 130 000 €, aineet, tarvikkeet, tavarat: 1 000 €. Talousarvio on yhteensä 610 718 € vuodelle 2023.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotus kokouksessa esityksen mukaan.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että tarkastusjohtaja Jarmo Paananen ja kehittämispäällkkö Heidi Pyykkönen olivat kokouksessa asiantuntijoina asian käsittelyn aikana.

Perustelut

Tarkastuslautakunta hyväksyi vuoden 2023 talousarvioesityksen kokouksessaan 27.9.2022 (23 §). Lautakunnan käsittelyn jälkeen hyvinvointialueen talousarvion laadinnassa käytettävien henkilöstökulujen sivukuluprosenttia on päätetty pienentää 25,25 prosentista 24,36 prosenttiin. Muutos pienentää tarkastuslautakunnan vakinaisen henkilökunnan suunniteltuja henkilöstökuluja 3 003 eurolla.  FPM-taloussuunnittelujärjestelmään on edellisen kokouskäsittelyn jälkeen päivitetty tarkastuslautakunnan luottamustoimipalkkioiden sivukulut sekä lisätty sisäisten erien vyörytykset 1 610 euroa. Edellä mainittujen muutosten jälkeen tarkastuslautakunnan 27.9.2022 päättämän talousarvion loppusumma kasvaa 11 354 eurolla, minkä vuoksi talousarvioesitys on hyväksyttävä uudelleen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jarmo Paananen, TARKASTUSJOHTAJA, jarmo.paananen@pirha.fi

Tarkastuslautakunta päättää, että

  • tarkastuslautakunnan talousarvioesitys vuodelle 2023 on seuraava:
     
    • henkilöstökulut: 469 459 € sisältäen henkilökunnan palkat 4 htv:n mukaan, luottamustoimipalkkiot sekä edellä mainittujen erien sivukulut 24,36 %,
       
    • palvelujen ostot: 151 613 € sisältäen tilintarkastuspalvelut, ravitsemuspalvelut, matkustuspalvelut, työterveyspalvelut, koulutuspalvelut ja muiden palvelujen ostot,
       
    • aineet, tarvikkeet, tavarat: 1 000 €.

 

Tarkastuslautakunnan vuoden 2023 talousarvion menojen loppusumma on yhteensä 622 072 euroa.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Pirkanmaan hyvinvointialue,​ kirjaamo
Postiosoite: PL 272,​ 33101 Tampere
Käyntiosoite: G-rakennus, Nivelkatu 5,​ 1. krs,​ kirjaamo
Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Huom. Sähköpostitse ei suositella lähetettävän henkilötietoja tai salassapidettäviä tietoja sisältäviä viestejä.

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin kello 9.00–14.30.

Oikaisuvaatimuksen voi tehdä myös hyvinvointialueen sähköisessä asioinnissa:
www.pirha.fi/sahkoinen-asiointi (Asioi hallinnon kanssa).

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös,​ johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.
     

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi,​ kotikunta,​ postiosoite ja puhelinnumero. Päätöksen sähköistä tiedoksiantoa varten tekijä voi ilmoittaa sähköpostiosoitteensa.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen edellä mainitun kirjaamon aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.