Aluehallitus, kokous 16.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 129 Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajan valinnan vahvistaminen ja johtajasopimus

141/2022

Valmistelija

  • Taina Niiranen, HR valmistelukokonaisuuden johtaja, taina.niiranen@pirha.fi

Perustelut

Aluevaltuusto on valinnut LT Marina Erholan kokouksessaan 2.5.2022/ 67 § hyvinvointialuejohtajan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen. Aluevaltuusto on päättänyt samalla hyvinvointialuejohtajan palkasta ja virassa noudatettavasta koeajasta. Erhola on ilmoittanut aloittavansa virassa 1.8.2022.

Valintapäätös on ollut ehdollinen terveydentilaselvityksen toimittamisen osalta.  Erhola on toimittanut selvityksen  määräajassa työnantajalle. Aluevaltuuston ehdollisen valintapäätöksen vahvistaa aluehallitus.

Hyvinvointialuelain (611/2021) 46 §:n mukaan hyvinvointialueen ja hyvinvointialuejohtajan on tehtävä johtajasopimus, jossa sovitaan hyvinvointialueen johtamisen edellytyksistä. Johtajasopimuksen hyväksyy aluehallitus. Johtajasopimukseen voidaan ottaa määräyksiä hyvinvointialuejohtajan ja aluehallituksen puheenjohtajan työnjaosta hyvinvointialueen johtamisessa. Otettaessa sopimukseen työnjakoa koskevia määräyksiä on otettava huomioon, mitä hallintosäännössä määrätään. Johtajasopimukseen voidaan ottaa määräyksiä menettelytavoista, joilla johtajan viran hoitamiseen liittyvät erimielisyydet hyvinvointialuelain 7 §:ssä tarkoitetun menettelyn sijasta ratkaistaan. Johtajasopimuksessa voidaan tällöin menettelyn ohella sopia johtajalle maksettavasta erokorvauksesta.

Johtajasopimuksesta on neuvoteltu aluehallituksen puheenjohtaja Kari-Matti Hiltusen ja Marina Erholan välillä. Lisäksi asiaa on valmisteltu yhdessä aluehallituksen varapuheenjohtajien kanssa. Esitys hyvinvointialuejohtajan johtajasopimusluonnoksesta (ei julkinen) on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • vahvistaa aluevaltuuston 2.5.2022/ 67 § päättämän hyvinvointialuejohtajan valinnan,
     
  • hyväksyä omalta osaltaan liitteenä olevan (ei julkinen) johtajasopimuksen.
     

Päätös

Aluehallitus päätti

  • vahvistaa aluevaltuuston 2.5.2022/ 67 § päättämän hyvinvointialuejohtajan valinnan,
     
  • hyväksyä omalta osaltaan liitteenä olevan (ei julkinen) johtajasopimuksen.

 

 

Kokouskäsittely

Merkittiin, että johtajasopimus julkaistaan ja viedään aluevaltuuston kokoukseen tiedoksi tuotaviin asioihin, kun sopimuksen molemmat osapuolet ovat sen allekirjoituksellaan hyväksyneet.

 

 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus tehdään Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitukselle.

Postiosoite: PL 2000, 33521 Tampere
Käyntiosoite: Biokatu 12, 3. krs, Kirjaamo
Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Hyvinvointialue ei vastaa sähköpostitse toimitettujen oikaisuvaatimusten tietoturvallisuudesta.

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.