Yhteistoimintaelin, kokous 12.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 118 Pirkanmaan hyvinvointialueen riskienhallintasuunnitelma 2024

26735/2023

Valmistelija

  • Teemu Partanen, RISKIENHALLINTAPÄÄLLIKKÖ, teemu.partanen@pirha.fi

Perustelut

Riskienhallintasuunnitelma sisältää hyvinvointialueen oman toiminnan turvallisuuden eli organisaatioturvallisuuden kannalta keskeisimmät riskienhallinnan, turvallisuuden ja varautumisen menettelykuvaukset sekä kehitystavoitteet vuodelle 2024. Riskienhallintasuunnitelma laaditaankin ensisijaisesti hyvinvointialueen organisaatioturvallisuuden kokonaisuuden kehityssuunnitelmaksi. Riskienhallinta, turvallisuus ja varautuminen ovat osa johtamista.

Riskienhallintasuunnitelma toimii tiekarttana sille, miten Pirkanmaan hyvinvointialueen organisaation riskienhallintaa, turvallisuutta ja varautumista edistetään sekä kehitetään tulevan vuoden aikana hyvinvointialueen strategiassa ja sen toimeenpano-ohjelmassa määriteltyjen laajempien tavoitteiden mukaisesti.

Lisäksi syksyllä 2023 laadittiin riskienhallinnan, turvallisuuden ja varautumisen vastuualueen toimesta yhteenveto vuoden ensimmäisen kolmen vuosineljänneksen aikana toteutetuista hyvinvointialueen johtoryhmän riskien arvioinneista. Tämän yhteenvedon perusteella tunnistettiin teemoja, jotka ovat toistuneet riskien arvioinneissa säännöllisesti ja voivat täten hyvin todennäköisesti näkyä myös vuoden 2024 riskeinä. Nämä teemat ovat taloudellinen riski, henkilöstöriski, palvelutuotantoriski, digitaalinen turvallisuus ja kriittisen infrastruktuurin riskit sekä toimintaympäristöriski. Näitä lueteltuja merkittävimpiä riskiteemoja tulee huomioida vuoden 2024 aikana keskeisissä toiminnoissa laajasti. Ne ovat myös osaltaan vaikuttaneet tämän suunnitelman kärkitavoitteisiin.

Liitteenä riskienhallintasuunnitelma 2024 (ei-julkinen, keskeneräinen).

Ehdotus

Esittelijä

  • Taina Niiranen, HENKILÖSTÖJOHTAJA, taina.niiranen@pirha.fi

Yhteistoimintaelin päättää

  • merkitä tiedoksi Pirkanmaan hyvinvointialueen riskienhallintasuunnitelman 2024.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana riskienhallintapäällikkö Teemu Partasta, joka poistui kokouksesta asian käsittelyn jälkeen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).