Nuorisovaltuusto, kokous 22.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen nuorisovaltuuston kokouksissa kaudella 2024-2025

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 129 §:n 3. momentin mukaan toimielin päättää muiden kuin 129 §:n 2. momentin 1. ja 2. kohdassa mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta toimielimen kokouksessa.

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 9.11.2023 (§ 163/2023) päättänyt hyvinvointialueen hallintosäännön 130 §:n mukaisesti pyytää aluehallitusta nimeämään edustajansa hyvinvointialueen nuorisovaltuuston kokouksiin läsnäolo- ja puheoikeudella.

Nuorisovaltuusto on samassa pykälässä pyytänyt myös Pirkanmaan maakuntaliiton hallitusta nimeämään edustajansa hyvinvointialueen nuorisovaltuuston kokouksiin läsnäolo- ja puheoikeudella.

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päättää kokouksessaan 19.2.2024 valita edustajansa ja varaedustjansa hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon. Samoin Pirkanmaan maakuntaliiton hallitus valitsee kokouksessaan edustajansa ja varaedustajansa hyvinvointialueen nuorisovaltuuston kokouksiin.

Lisäksi nuorisovaltuusto myöntää pysyvän läsnäolo- ja puheoikeuden nuorisovaltuuston kokouksiin vastaava viranhaltija Henna Fagerille, hallintoassistentti Pia Lepistölle sekä hallintoassistentti Iina Toivoselle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Eetu Hukkanen, Pirhan nuorisovaltuuston puheenjohtaja, eetu.hukkanen@pirha.fi

Nuorisovaltuusto päättää

  • myöntää pysyvän läsnäolo- ja puheoikeuden hyvinvointialueen nuorisovaltuuston kokouksissa kaudella 2024–2025 vastaava viranhaltija Henna Fagerille, hallintoassistentti Pia Lepistölle, hallintoassistentti Iina Toivoselle, aluehallituksen edustajalle sekä maakuntahallituksen edustajalle.

Päätös

Nuorisovaltuusto päätti

  • myöntää pysyvän läsnäolo- ja puheoikeuden hyvinvointialueen nuorisovaltuuston kokouksissa kaudella 2024–2025 vastaava viranhaltija Henna Fagerille, hallintoassistentti Pia Lepistölle ja hallintoassistentti Iina Toivoselle.

Kokouskäsittely

Merkittiin tiedoksi, että päätösehdotuksesta poiketen aluehallituksen kokouksessa 19.2.2024 § 55 Aluehallituksen edustajien nimeäminen nuorisovaltuustoon jätettiin pöydälle ja se käsitellään uudelleen aluehallituksen seuraavassa kokouksessa.

Tiedoksi

Henna Fager, Pia Lepistö, Iina Toivonen, aluehallitus, maakuntahallitus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).