Nuorisovaltuusto, kokous 22.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Nuorisofoorumityöryhmän perustaminen sekä jäsenten valinta

4104/2024

Valmistelija

  • Henna Fager, PROJEKTISUUNNITTELIJA, henna.fager@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan nuorisofoorumin tarkoitus on kerätä maakunnan nuorisovaltuutetut yhteiseen tilaisuuteen, jossa on mahdollisuus verkostoitua. Nuorisofoorumi pyritään järjestämään vaihtelevasti Pirkanmaalla. Nuorisofoorumi on mahdollisuus verkostoitua, mainostaa omaa kuntaa, jakaa vinkkejä nuorisovaltuustotoiminnasta ja luoda jotain uutta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon toivotaan aloittavan syksyn 2024 nuorisofoorumin haku maaliskuuhun mennessä. Nuorisovaltuusto keskustelee kokouksessa nuorisofoorumin järjestämismahdollisuuksista sekä pohtii nuorisofoorumin tulevaisuudesta ja hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon roolista nuorisofoorumin järjestämisessä.

Esitetään, että nuorisovaltuusto valitsee työryhmän vastaamaan haun käytännön järjestelyistä sekä kevään että syksyn 2024 nuorisofoorumien osalta.

Mikäli vaali ei ole yksimielinen, suoritetaan vaali (suljettu lippuäänestys). Vaalissa käytettävien linjapuheenvuorojen kesto on enintään yksi (1) minuutti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Eetu Hukkanen, Pirhan nuorisovaltuuston puheenjohtaja, eetu.hukkanen@pirha.fi

Nuorisovaltuusto päättää

  • perustaa nuorisofoorumityöryhmän koordinoimaan nuorisofoorumien järjestämistä yhdessä järjestävän kunnan kanssa,
  • valita työryhmään viisi (5) jäsentä toimikaudelle 22.2.2024 - 6.2.2025,
  • valita työryhmän jäsenten keskuudesta työryhmälle puheenjohtajan.

Päätös

Nuorisovaltuusto päätti

  • perustaa nuorisofoorumityöryhmän koordinoimaan nuorisofoorumien järjestämistä yhdessä järjestävän kunnan kanssa,
  • valita työryhmän jäseniksi Elsa Nisulan, Elias Eirosen, Enni Takalan, Kerttu Kajanderin ja Elvi Olkinuoran toimikaudelle 22.2.2024 - 6.2.2025,
  • valita työryhmän jäsenten keskuudesta työryhmälle puheenjohtajaksi Elsa Nisulan.

Kokouskäsittely

Pykälä käsiteltiin § 39 jälkeen.

Ehdolle nuorisofoorumityöryhmään asettuivat Elsa Nisula, Elias Eironen, Enni Takala, Kerttu Kajander ja Elvi Olkinuora. Elsa Nisula asettui ehdolle työryhmän puheenjohtajaksi. Hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).