Nuorisovaltuusto, kokous 22.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Nuorisovaltuuston edustajan ja varaedustajan vaali aluevaltuustoon

383/2022

Valmistelija

  • Henna Fager, PROJEKTISUUNNITTELIJA, henna.fager@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön 11. luvun mukaan vaikuttamistoimielimen jäsenellä (yksi jäsen / toimielin ja mahdollinen varajäsen) on läsnäolo- ja puheoikeus aluevaltuuston kokouksissa.

Nuorisovaltuuston työjärjestyksen yhdeksännessä pykälässä (9 §) todetaan, että nuorisovaltuuston edustajana aluevaltuuston kokouksissa toimii nuorisovaltuuston puheenjohtaja ja, että hänen estyessään nuorisovaltuuston kokouksen valitsema varahenkilö osallistuu kokoukseen läsnäolo- ja puheoikeudella.

Mikäli aluevaltuuston varaedustajan vaali ei ole yksimielinen, suoritetaan vaali (suljettu lippuäänestys). Vaalissa käytettävien linjapuheenvuorojen kesto on enintään yksi (1) minuutti.

Nuorisovaltuusto valitsee aluevaltuustoon edustajaksi nuorisovaltuuston puheenjohtajan sekä tälle henkilökohtaisen varaedustajan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Eetu Hukkanen, Pirhan nuorisovaltuuston puheenjohtaja, eetu.hukkanen@pirha.fi

Nuorisovaltuusto päättää

  • valita edustajaksi aluevaltuustoon nuorisovaltuuston puheenjohtajan,
  • valita aluevaltuustoon varaedustajan nuorisovaltuuston keskuudesta,
  • saattaa vaalin tuloksen aluevaltuuston tietoon.

Päätös

Nuorisovaltuusto päätti

  • valita edustajaksi aluevaltuustoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Elsa Nisulan,
  • valita aluevaltuustoon varaedustajaksi Eetu Hukkasen,
  • saattaa vaalin tuloksen aluevaltuuston tietoon.

Kokouskäsittely

Merkittiin tiedoksi, että Vilja Vänskä saapui kokoukseen pykälän käsittelyn aikana ja Emilia Tomminen poistui kokouksesta pykälän käsittelyn aikana.

Ehdolle aluevaltuustoon varaedustajaksi asettuivat Eetu Hukkanen ja Eemeli Tuominen. Puheenjohtaja julisti äänestysrauhan ja kokouksessa suoritettiin suljettu lippuäänestys. Ääntenlaskijoina toimivat Juuso Försti, Kerttu Kajander, Elvi Olkinuora ja Henna Fager.

Puheenjohtaja julisti äänestyksen tuloksen seuraavasti: annettuja ääniä 30, hylättyjä 0, hyväksyttyjä 30.

Vaalissa eniten ääniä sai Eetu Hukkanen 14 ääntä, Eemeli Tuominen 12 ääntä, tyhjiä 4. Eniten ääniä saanut valittiin nuorisovaltuuston toimikauden 2024-2025 varaedustajaksi aluevaltuustoon.

Lisäksi puheenjohtaja totesi, että nuorisovaltuuston toimikauden 2024-2025 puheenjohtajaksi valittu Elsa Nisula toimii nuorisovaltuuston edustajana aluevaltuuston kokouksissa.

Tiedoksi

Aluevaltuusto, Pia Lepistö

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).