Aluehallitus, kokous 27.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 166 Lausunto uuden vammaispalvelulain soveltamisalan tarkentamisesta

9527/2024

Valmistelija

  • Päivi Tryyki, PALVELULINJAJOHTAJA, paivi.tryyki@pirha.fi
  • Tuulikki Parikka, TOIMIALUEJOHTAJA, tuulikki.parikka@pirha.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt lausunnoille luonnoksen hallituksen esitykseksi vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain 4 §:n muuttamisesta. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi uuden vammaispalvelulain soveltamisalaa ja suhdetta muuhun lainsäädäntöön koskevaa säännöstä. Lisäksi esityksessä ehdotetaan selkeytettäväksi sosiaalihuoltolain 4 §:n säännöstä asiakkaan edun arvioinnissa huomioon otettavista seikoista. Vammaispalvelulakiin tehtäisiin lisäksi joitakin teknisiä korjauksia.

Lausunto on valmisteltu ikäihmisten ja vammaisten palvelulinjalla. Lausunto on käsitelty hyvinvointialueen johtoryhmässä 14.5.2024.

Lausunto pyydetään toimittamaan lausuntopalvelu.fi:n kautta viimeistään 31.5.2024. Lausuntopyyntö sekä ehdotus annettavasta lausunnosta ovat pykälän liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Juhani Sand, KONSERNIPALVELUJOHTAJA, juhani.sand@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • antaa liitteenä olevan lausunnon uuden vammaispalvelulain soveltamisalan tarkentamisesta sosiaali- ja terveysministeriölle,
     
  • tarkastaa pykälän kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. 

Kokouskäsittely

Kuultiin asiantuntijana palvelulinjajohtaja Päivi Tryykiä.

Tiedoksi

Sosiaali- ja terveysministeriö, Tuulikki Parikka, Anni Vainionpää

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).