Aluehallitus, kokous 20.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 48 Valtuustoaloite kuntoutuksen aseman vahvistamisesta Pirkanmaan hyvinvointialueella - Pirkanmaan Keskustan aluevaltuustoryhmä

91/2022

Valmistelija

  • Suvi Liimatainen, vs. hallintoylilääkäri, Suvi.Liimatainen@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan keskustan aluevaltuustoryhmä jätti aluevaltuustossa 30.3.2022 valtuustoaloitteen kuntoutuksen aseman vahvistamisesta Pirkanmaan hyvinvointialueella. Asiassa annettu vastaus on liitteenä. 

Valtuustoaloitteen vastauksen laatimisen jälkeen sosiaali- ja terveysministeriö on 13.12.2022 julkaissut vastauksessa mainitun oppaan: Valtakunnalliset lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjaamisen perusteet: Opas terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisille ja kuntoutuksen parissa työskenteleville. Linkki julkaisuun: Valtakunnalliset lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjaamisen perusteet : Opas terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisille ja kuntoutuksen parissa työskenteleville - Valto (valtioneuvosto.fi).

Ehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, Hyvinvointialuejohtaja, Marina.Erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää 

  • toimittaa vastauksen valtuustoaloitteeseen "Kuntoutuksen aseman vahvistamisesta Pirkanmaan hyvinvointialueella" tiedoksi aluevaltuustolle. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).