Aluehallitus, kokous 20.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Hyvinvointialuejohtajan otto-oikeuden käyttäminen - Yhteistoiminnan periaatteet Pirkanmaan hyvinvointialueella

2395/2023

Valmistelija

  • Vuokko Ylinen, hallintojohtaja, Vuokko.Ylinen@pirha.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain mukaan aluehallitus, aluehallituksen puheenjohtaja, hyvinvointialuejohtaja ja hallintosäännössä määrätty hyvinvointialueen viranhaltija voivat ottaa aluehallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty aluehallituksen alaisen viranomaisen tai aluehallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen (97 §). Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi sen ajan kuluessa, jossa 139 §:ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän ja aluevalitus 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Henkilöstöjaosto on hyväksynyt 9.2.2023 § 8 Yhteistoiminnan periaatteet Pirkanmaan hyvinvointialueella. 

Hyvinvointialuejohtaja on ilmoittanut sähköpostitse 15.2.2023 hallintojohtajalle käyttävänsä otto-oikeutta ko. pykälään ja ilmoitus on välitetty samana päivänä hyvinvointialueen kirjaamoon.

Päätös on julkaistu yleisessä tietoverkossa 13.2.2023. Oikaisuvaatimusaika päättyy siten 7.3.2023. Otto-oikeutta on käytetty määräajassa. 

Otto-oikeuden käyttäminen merkitsee sitä, että jaoston käsittelemä asia on siirtynyt kokonaan aluehallituksen käsiteltäväksi. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, Hyvinvointialuejohtaja, Marina.Erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • pysyttää henkilöstöjaoston päätöksen sillä lisäyksellä, että
     
  • yhteistoiminnan periaatteita tarkastellaan uudelleen puolen vuoden kuluttua.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että Lauri Lyly ja Anna-Kaisa Ikonen poistuivat kokouksesta.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).