Aluevaltuusto, kokous 8.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Valtuuston vaalilautakunnan vaali toimikaudelle 2022-2025

24/2022

Perustelut

Väliaikainen valmistelutoimielin (Vate) 25.2.2022 § 64

Hallintosäännön 100 §:n mukaan aluevaltuusto valitsee toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan. Lautakunnassa on viisi (5) jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen. Valtuusto valitsee jäseniksi valituista lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Lautakunnan sihteerinä toimii valtuuston pöytäkirjanpitäjä, jollei valtuusto toisin päätä.

Valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä, hyvinvointialueen, hyvinvointiyhtymän ja hyvinvointialueiden välisen yhteistoiminnan toimielimissä sekä kunnallisissa ja kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä, lukuun ottamatta aluevaltuustoja ja kunnanvaltuustoja, tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisestä syystä muuta johdu. (Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta (4a§, 657/2021).

Väliaikaisen valmistelutoimielimen ehdotus:

Aluevaltuusto päättää,

valita valtuuston vaalilautakuntaan toimikaudekseen viisi (5) jäsentä ja kullekin jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen ja  

valita jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Päätös: Hyväksyttiin, ja esitetään edelleen aluevaltuustolle.
 

Ehdotus

Väliaikaisen valmistelutoimielimen ehdotus:

Aluevaltuusto päättää

  • valita valtuuston vaalilautakuntaan toimikaudekseen viisi (5) jäsentä ja kullekin jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen,
     
  • valita jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Päätös

Aluevaltuusto päätti

  • valita valtuuston vaalilautakuntaan toimikaudekseen 2022-2025 seuraavat jäsenet ja varajäsenet
    • Antti Ivanoff, varajäsen Klaus Myllymäki
      Tuula Petäkoski-Hult, varajäsen Riitta Kuismanen
      Sami Kymäläinen, varajäsen Karoliina Kähönen
      Milka Hanhela, varajäsen Kari Virtanen
      Jaakko Mustakallio, varajäsen Ida Leino
       
  • valita puheenjohtajaksi Antti Ivanoff ja varapuheenjohtajaksi Tuula Petäkoski-Hult.

Kokouskäsittely

Valtuutettu Leena Kostiainen esitti, että 

Valtuuston vaalilautakuntaan valitaan toimikaudeksi 2022–2025 seuraavat jäsenet (5) ja heille henkilökohtaiset varajäsenet:

Antti Ivanoff, varajäsen Klaus Myllymäki
Tuula Petäkoski-Hult, varajäsen Riitta Kuismanen
Sami Kymäläinen, varajäsen Karoliina Kähönen
Milka Hanhela, varajäsen Kari Virtanen
Jaakko Mustakallio, varajäsen Ida Leino

Jäsenistä puheenjohtajaksi valitaan Antti Ivanoff. Jäsenistä varapuheenjohtajaksi valitaan Tuula Petäkoski-Hult.

Puheenjohtaja totesi, että Kostiaisen esitys hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Aluevalitusohje

Tähän päätökseen haetaan muutosta aluevalituksella.

Aluevalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä aluevalituksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Aluevalituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen (Laki hyvinvointialueesta 140 §).

 

Valitusviranomainen   

Hämeenlinnan hallinto-oikeus
Raatihuoneenkatu 1
13100 Hämeenlinna

Valituksen voi lähettää sähköpostitse hameenlinna.hao@oikeus.fi tai tehdä hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet.

 

Valitusaika

Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.  Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Valitusasiakirjat

Valituskirjelmässä on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
  • muutosvaatimuksen perusteet.

Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Lisäksi on ilmoitettava yhteystiedot (postiosoite, sähköpostiosoite), joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa ja puhelinnumero mahdollisia tiedusteluita varten.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä.

Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta.

Valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin HLL 21 §:ssä säädetään.

Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

"Tuomioistuimen ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään hallinto-oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oikeudenkäyntimaksu 260 euroa (v. 2021)."