Aluevaltuusto, kokous 8.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Tarkastuslautakunnan vaali toimikaudelle 2022-2025

28/2022

Perustelut

Väliaikainen valmistelutoimielin (Vate) 25.2.2022 § 68

Hyvinvointialueesta annetun lain 125 §:n mukaan aluevaltuusto asettaa tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin järjestämistä varten. Lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja.

Hallintosäännön 60 §:n mukaan tarkastuslautakunnassa on kolmetoista (13) jäsentä. Aluevaltuusto valitsee jäsenistä puheenjohtajan ja kaksi (2) varapuheenjohtajaa.  Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla aluevaltuutettuja.

Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain 4 a§:n mukaan valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä, hyvinvointialueen, hyvinvointiyhtymän ja hyvinvointialueiden välisen yhteistoiminnan toimielimissä sekä kunnallisissa ja kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä, lukuun ottamatta aluevaltuustoja ja kunnanvaltuustoja, tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisestä syystä muuta johdu.

Väliaikaisen valmistelutoimielin ehdotus:

Aluevaltuusto päättää,

valita toimikaudeksi 2022-2025 tarkastuslautakuntaan kolmetoista (13) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet sekä valita jäseniksi valituista puheenjohtajan ja kaksi (2) varapuheenjohtajaa.

Päätös: Hyväksyttiin, ja esitetään edelleen aluevaltuustolle.

Ehdotus

Väliaikaisen valmistelutoimielimen ehdotus:

Aluevaltuusto päättää

  • valita toimikaudeksi 2022-2025 tarkastuslautakuntaan kolmetoista (13) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet,
     
  • valita jäseniksi valituista puheenjohtajan ja kaksi (2) varapuheenjohtajaa.

Päätös

Aluevaltuusto päätti

  • toimikaudeksi 2022-2025 tarkastuslautakuntaan jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet seuraavasti:
    • Ilkka Sasi, varajäsen Ali-Reza Abdali
      Touko Sikala, varajäsen Olli Salmi
      Nea Lehmussaari, varajäsen Riina-Eveliina Eskelinen
      Erkki Paloniemi, varajäsen Aki Hepokorpi
      Heidi Jakara, varajäsen Marjo Niemenmaa
      Hanna Kairimo, varajäsen Jari Saari
      Jari Haaparanta, varajäsen Iinamaria Nummela
      Miia Kinnari, varajäsen Harri Vuorenpää
      Aarne Raevaara, varajäsen Pirjo Ala-Kaarre
      Reijo Kahelin, varajäsen Anneli Lehtonen
      Iina Hänninen, varajäsen Sirpa Repo
      Mervi Pulkkinen, varajäsen Tuukka Liuha
      Kauko Turunen, varajäsen Markus Katajisto

  • valita puheenjohtajaksi Ilkka Sasin, I varapuheenjohtajaksi Iina Hänninen ja II varapuheenjohtajaksi Miia Kinnarin.

Kokouskäsittely

Valtuutettu Leena Kostiainen esitti, että tarkastuslautakuntaan valitaan toimikaudeksi 2022–2025 seuraavat jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet:

Ilkka Sasi, varajäsen Ali-Reza Abdali
Touko Sikala, varajäsen Olli Salmi
Nea Lehmussaari, varajäsen Riina-Eveliina Eskelinen
Erkki Paloniemi, varajäsen Aki Hepokorpi
Heidi Jakara, varajäsen Marjo Niemenmaa
Hanna Kairimo, varajäsen Jari Saari
Jari Haaparanta, varajäsen Iinamaria Nummela
Miia Kinnari, varajäsen Harri Vuorenpää
Aarne Raevaara, varajäsen Pirjo Ala-Kaarre
Reijo Kahelin, varajäsen Anneli Lehtonen
Iina Hänninen, varajäsen Sirpa Repo
Mervi Pulkkinen, varajäsen Tuukka Liuha
Kauko Turunen, varajäsen Markus Katajisto

Jäsenistä puheenjohtajaksi valitaan Ilkka Sasi

Jäsenistä ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valitaan Iina Hänninen

Jäsenistä toiseksi varapuheenjohtajaksi valitaan Miia Kinnari

Puheenjohtaja tiedusteli valtuustolta että voidaanko esitys hyväksyä yksimielisesti. Puheenjohtaja totesi, että esitys on hyväksytty yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Aluevalitusohje

Tähän päätökseen haetaan muutosta aluevalituksella.

Aluevalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä aluevalituksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Aluevalituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen (Laki hyvinvointialueesta 140 §).

 

Valitusviranomainen   

Hämeenlinnan hallinto-oikeus
Raatihuoneenkatu 1
13100 Hämeenlinna

Valituksen voi lähettää sähköpostitse hameenlinna.hao@oikeus.fi tai tehdä hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet.

 

Valitusaika

Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.  Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 

Valitusasiakirjat

Valituskirjelmässä on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
  • muutosvaatimuksen perusteet.

Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Lisäksi on ilmoitettava yhteystiedot (postiosoite, sähköpostiosoite), joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa ja puhelinnumero mahdollisia tiedusteluita varten.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä.

Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta.

Valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin HLL 21 §:ssä säädetään.

Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

"Tuomioistuimen ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään hallinto-oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oikeudenkäyntimaksu 260 euroa (v. 2021)."