Aluevaltuusto, kokous 4.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 145 2. varapuheenjohtajan vaihtuminen tulevaisuus ja stragiavaliokunnassa

27584/2023

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Vilma Kiilunen, HALLINTOLAKIMIES, vilma.kiilunen@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon on 10.11.2023 saapunut pyyntö tulevaisuus- ja strategiavaliokunnan 2. varapuheenjohtajan paikasta sekä jäsenyydestä.

Aluevaltuusto on kokouksessaan 6.11.2023 (§ 123) päättänyt hyväksyä valiokuntien päivitetyn työjärjestyksen. Työjärjestyksen mukaan valiokunnan jäsen voidaan erottaa tehtävästään ainoastaan painavasta ja asiallisesta syystä. Aluevaltuusto päättää jäsenen erottamisesta.

Aluevaltuustolle esitetään, että se arvioi, ovatko jäsenen ja 2. varapuheenjohtajan erottamisen painavat ja asialliset syyt käsillä tässä tapauksessa.

Pyyntö perusteluineen on tämän pykälän liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

Marina Erhola, HYVINVOINTIALUEJOHTAJA, marina.erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että se 

  • arvioi, ovatko tulevaisuus- ja strategiavaliokunnan jäsenen ja 2. varapuheenjohtajan erottamiseen liittyvät painavat ja asialliset syyt käsillä tässä tapauksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Perustelut

Asian esittelyteksti on aluehallituksen käsittelyssä 20.11.2023 § 334.

Erottamispyyntö perusteluineen on liitteenä.

Ehdotus

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle,​ että se 

  • arvioi,​ ovatko tulevaisuus-​ ja strategiavaliokunnan jäsenen ja 2. varapuheenjohtajan erottamiseen liittyvät painavat ja asialliset syyt käsillä tässä tapauksessa.

Päätös

Aluevaltuusto päätti

  • jättää asian pöydälle. 

Esteellisyys

  • Mauri Heiska ilmoitti olevansa esteellinen asiassa (hyvinvointialuelaki 102 § 1 mom.: asia koskee henkilökohtaisesti häntä itseään) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Esteellisyys todettiin.

Kokouskäsittely

Valtuutettu Juho Ojares esitti, että asia jätetään pöydälle.

Kannatus: Atanas Aleksovski, Leena Kostiainen, Roope Lehto, Sami Kymäläinen, Petra Schulze Steinen ja Klaus Myllymäki. Hyväksyttiin yksimielisesti. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).