Aluehallitus, kokous 21.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 72 Vuoden 2022 talousarviomuutokset

149/2022

Valmistelija

  • Heidi Pyykkönen, Kehittämispäällikkö, heidi.pyykkonen@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin (Vate) on hyväksynyt kuluvan vuoden 2022 talousarvion 17.12.2021 § 105 ehdollisena. Hyvinvointialueilla ei ollut vielä joulukuussa varmaa tietoa vuodelle 2022 saatavasta valmistelurahoituksen tasosta ja vuoden 2022 talousarvio jouduttiin valmistelemaan loppuvuodesta hyvin epävarmassa rahoitustilanteessa. Valmistelurahoituksen taso on tarkentunut alkuvuoden 2022 aikana, ja sekä STM että VM ovat tehneet hyvinvointialueille valtionavustuspäätökset perustuen mm. hyväksyttyyn valtion lisätalousarvioon. Näin ollen vuoden 2022 talousarviota on perusteltua päivittää vastaamaan saatuja rahoituspäätöksiä ja tarkentunutta kokonaisarviota hyvinvointialueen vuoden 2022 taloudesta.

Valmistelun tässä vaiheessa vuoden 2022 talousarvion toimintatuotot ovat yhteensä 36,7 miljoonaa euroa ja arvioidut toimintakulut -36,7 miljoonaa euroa. Talousarvio on hieman ylijäämäinen, 47 524 euroa. Talousarviosta kohdennetaan 24,2 miljoonaa euroa ICT:n kehittämiseen (2/3 osaa talousarviosta) ja 12,5 miljoonaa euroa hyvinvointialueen muuhun yleisvalmisteluun (1/3 osaa talousarviosta). Jako noudattaa ministeriöiden hyväksymiä Pirkanmaan hyvinvointialueen laatimia hankesuunnitelmia ja rahoitustaulukoita sekä niiden perusteella saatuja valtionavustuspäätöksiä. Vuoden 2022 talousarviomuutokset on laadittu siten, että ne kattavat tässä vaiheessa tunnistetut pakolliset ja välttämättömät toimintakulut ja tekemiset.

Liitteenä on vuoden 2022 muutettu talousarvio sisältäen edellä mainitut muutokset.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle

  • että aluevaltuusto hyväksyy hyvinvointialueen muutetun talousarvion vuodelle 2022.  

     

Päätös

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle

  • että aluevaltuusto hyväksyy hyvinvointialueen muutetun talousarvion vuodelle 2022.  

Kokouskäsittely

Merkittiin, että jäsen Marko Jarva palasi kokoukseen asian käsittelyn aikana ja varajäsen Jori Träskbäck poistui kokouksesta.

Merkittiin, että jäsen Jari Andersson oli poissa kokouksesta päätöksenteon aikana.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).