Aluehallitus, kokous 18.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 258 Aluevaltuuston jäsenen vaihtuminen

19475/2023

Valmistelija

  • Vilma Kiilunen, HALLINTOLAKIMIES, vilma.kiilunen@pirha.fi

Perustelut

Aluevaltuuston varsinainen jäsen Pertti Hakanen on 11.8.2023 pyytänyt eroa aluevaltuuston jäsenyydestä. Eroanomus on liitteenä. Perusteluina eropyynnölle Hakanen esittää työn ja muiden luottamustehtävien ajankäytölliset ja maantieteelliset syyt. Tarkemmat perustelut ilmenevät liitteistä.

Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä (hyvinvointialuelaki 75 §). Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Aluevaltuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle. Pätevän syyn arviointi kuuluu aluevaltuutetun jäsenen osalta aluevaltuustolle.

Jos valtuutetun on todettu menettäneen vaalikelpoisuutensa, hänet on vapautettu toimestaan tai hän on kuollut, aluevaltuuston puheenjohtaja kutsuu hänen sijaansa jäljellä olevaksi toimikaudeksi asianomaisen vaaliliiton, puolueen tai yhteislistan järjestyksessä ensimmäisen vielä valtuutetuksi kutsumattoman varavaltuutetun (hyvinvointialuelaki 25 §).

Luottamushenkilö pysyy toimessaan sen ajan, joksi hänet on valittu, ja sen jälkeenkin siihen saakka, kunnes toimeen on valittu toinen (hyvinvointialuelaki 84 §).

Ehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, HYVINVOINTIALUEJOHTAJA, marina.erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että

  • aluevaltuusto myöntää Pertti Hakaselle eron aluevaltuuston jäsenyydestä,​
     
  • aluevaltuuston puheenjohtaja kutsuu aluevaltuuston varajäsenen Hakasen sijaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Käsittelyjärjestystä muutettiin niin,​ että pykälä § 258 käsiteltiin §:n 260 jälkeen. Hyväksyttiin yksimielisesti. 

Tiedoksi

Asianosainen, Reijo Koskela

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).