Aluehallitus, kokous 27.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 152 Sopimus Eskoon kuntayhtymän palvelujen tuottamisesta hyvinvointialueella

307/2022

Valmistelija

  • Miia Luukko, Hallintolakimies, Miia.Luukko@pirha.fi
  • Minna Luoto, Kehittämispäällikkö, minna.luoto@pirha.fi
  • Ida-Emilia Laasonen, Kehittämispäällikkö, ida-emilia.laasonen@pirha.fi

Perustelut

Sote-uudistuksen voimaanpanolain (616/2021) 57 §:n mukaan Vaalijalan, Etevan ja Eskoon kuntayhtymien toiminta ja henkilöstö siirtyvät sille hyvinvointialueelle, jonka alueella tehtävää hoitava henkilöstö pääasiallisesti työskentelee. Jos näissä siirtyvissä asumispalveluyksiköissä tai päivä- ja työkeskustoiminnassa on ennen vuotta 2023 järjestetty palveluja myös muiden hyvinvointialueiden asukkaille, hyvinvointialueet ovat velvollisia sopimaan toiminnan jatkamisesta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen on tarkoitus sopia Eskoon kuntayhtymän palveluita käyttävien Pirkanmaan hyvinvointialueen asukkaiden palvelujen jatkumisesta Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvässä toimintayksikössä 1.1.2023 alkaen. Sopimuksella turvataan Eskoon kuntayhtymän palveluita käyttävien asiakkaiden palveluiden jatkuvuus Eskoon kuntayhtymän purkautumisen jälkeen. Sopimus koskee lastensuojelupalveluja.

Pirkanmaan osalta sopimus koskee yksittäisiä asiakkaita.

Kyseessä on viranomaisten välinen sopimus, jossa palvelujen kustannustaso määräytyy omakustannusperiaatteella. Alkuvaiheessa on tarkoitus noudattaa Eskoon palvelutuoteluetteloa ja käyttää hintojen määrittelyssä pohjana Eskoon hinnastoa. Syksyn aikana on tarkoitus valmistella tarkemmat sopimusliitteet sekä tehdä asiakaskohtaiset sitoumukset.  

Voimaanopanolain mukainen määräaika sopimusten tekemiselle on ollut 31.5.2022, mutta käytännössä on todettu, että yksityiskohtien valmistelu jää syksylle. Näin ollen ensi vaiheessa on tarkoitus hyväksyä sopimus ja sen liitteiden valmistelua jatketaan siten, että ne ovat valmiina ennen sopimuksen voimaantuloa. Sopimus ovat voimassa, kunnes hyvinvointialueet sopivat hyvinvointialueiden yhteistyösopimuksesta.

Sopimusluonnos on esityslistan liitteenä.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää 

  • hyväksyä liitteen mukaisen sopimusluonnoksen ja 
     
  • valtuuttaa hyvinvointialuejohtajan tai määräämänsä viranhaltijan hyväksymään sopimukseen jatkovalmistelun edellyttämät vähäiset muutokset sekä hyväksymään sopimuksen liitteet. 

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus tehdään Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitukselle.

Postiosoite: PL 2000, 33521 Tampere
Käyntiosoite: Biokatu 12, 3. krs, Kirjaamo
Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Hyvinvointialue ei vastaa sähköpostitse toimitettujen oikaisuvaatimusten tietoturvallisuudesta.

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.