Aluehallitus, kokous 27.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 146 Hyvinvointialueen valmisteluprojektien tilannekatsaus

94/2022

Valmistelija

  • Mikko Koponen, erityisasiantuntija, mikko.koponen@pirha.fi
  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen valmisteluprojektin etenemisestä raportoidaan aluehallitukselle joka toinen kuukausi. Raportoinnin rungon muodostaa valmistelun projektitoimiston laatima salkkukatsaus, jossa hyödynnetään Thinking Portfolio -ohjelmistoa. Salkkukatsaus on yleisen tason koonti varsin laajaan valmisteluun ja sen tarkoitus on lisätä tilanneymmärrystä toimeenpanon sisällöistä ja edistymisestä sekä niihin liittyvistä haasteista, poikkeamista ja riskeistä. 

Hyvinvointialueen projektisalkussa on tällä hetkellä yhteensä 76 projektia, jotka on edelleen kiinnitetty keskeisiin valmistelukokonaisuuksiin pohjautuviin salkkunäkymiin. Yleisesti ottaen toimeenpano on edennyt pääosin suunnitellusti vaikkakin 14 projektin kokonaistilanne on raportoitu poikkeamana. Näistä kahdeksan trendikehitys on ollut alavireistä suhteessa edelliseen raportointiin. Valmistelua haastavat erityisesti äärimmäisen tiukka aikataulu, välttämättömän tekemisen priorisointi, kokonaisvalmistelun keskinäinen koordinaatio ja tiedonvaihto, resursointivajeet (€ ja henkilöstö) sekä epäselvät suunnittelun ja toteutuksen perusteet keskeneräisyyksistä johtuen. Havaittavissa jo selvästi toimeenpanon kuormittumista ja asioiden kasautumista.

Yksityiskohtaisempi salkkukatsaus on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • merkitä tiedoksi salkkukatsauksen

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).