Aluehallitus, kokous 27.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 147 Hyvinvointialuevalmistelun riskitilannekuva 4-6/2022

286/2022

Valmistelija

  • Mikko Koponen, erityisasiantuntija, mikko.koponen@pirha.fi

Perustelut

Hyvinvointialuevalmistelun riskienhallinnalla tuetaan päätöksentekoa ja osaltaan varmistetaan järjestämisvastuun siirron onnistumista. Riskienhallinta korostuu erityisesti muutostilanteissa, kun luodaan uusia toimintamalleja ja luovutaan vanhoista.

Riskitilannekuvan 4-6/2022 keskeiset huomiot on koottu pääosin touko-kesäkuun aikana valmistelukokonaisuuksittain käydyissä keskusteluissa sekä aina kuukausittain edistymisraporteista nousseista keskeisistä huomioista. Riskejä realisoitunee erityisesti syksyllä ja loppuvuodesta - jo nyt on havaittavissa työn kasautumista ja ns. paineen lisääntymistä välttämättömän tekemisen suhteen.   

Pirha-riskienhallinnan toimintamalli on ennen kaikkea mekanismi, jolla pyritään saamaan kiinni hiljaisista signaaleista sekä kriittisistä ja kohonneista riskeistä. Tarkastelukulma on siirron onnistumisen ja strategisen tason riskiprofiilissa, ei yksittäisten toimeenpanoprojektien riskienhallinnassa.

Tavoitteena on tuottaa yhteistä ymmärrystä riskeistä ennakoivan päätöksenteon ja varautumisen tueksi. Riskitilannekuvaa päivitetään ja käsitellään aluehallituksessa kvartaaleittain, tarvittaessa useammin. 

Hyvinvointialuevalmistelun riskitilannekuva 4-6/2022 on liitteenä.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • merkitä tiedoksi hyvinvointialuevalmistelun riskitilannekuvan 4-6/2022

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).