Aluehallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 332 Aluehallituksen varajäsenen vaihtuminen

27776/2023

Valmistelija

  • Vilma Kiilunen, HALLINTOLAKIMIES, vilma.kiilunen@pirha.fi

Perustelut

Jorma Jussila (KD) on 13.11.2023 kirjaamoon toimitetulla ilmoituksellaan pyytänyt eroa aluehallituksen varajäsenyydestä. Perusteluina hän on esittänyt puolueen uudelleenjärjestelyt luottamustoimissa. Eroanomus on liitteenä.

Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä (hyvinvointialuelaki 75 §). Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Aluevaltuusto valitsee aluehallituksen jäsenet ja varajäsenet. 

Pätevän syyn arviointi kuuluu aluevaltuutetun ja aluehallituksen jäsenen osalta aluevaltuustolle. Aluevaltuustolla on laaja harkintavalta sen suhteen, mitä voidaan pitää pätevänä syynä. 

Luottamushenkilö pysyy toimessaan sen ajan, joksi hänet on valittu, ja sen jälkeenkin siihen saakka, kunnes toimeen on valittu toinen (hyvinvointialuelaki 84 §). 

Tasa-arvolain 4 a §:n mukaan hyvinvointialueen toimielimissä, aluevaltuustoa lukuun ottamatta, tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisestä syystä muuta johdu.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, HYVINVOINTIALUEJOHTAJA, marina.erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto

  • myöntää Jorma Jussilalle eron aluehallituksen varajäsenyydestä ja
     
  • valitsee aluehallitukseen varajäsenen eronneen jäsenen tilalle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Asianosainen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).