Aluehallitus, kokous 26.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 180 Puheenjohtajatoimikunnan asettaminen

178/2022

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Miia Luukko, HALLINTOPALVELUJOHTAJA, miia.luukko@pirha.fi

Perustelut

Hyvinvointialueesta annetun lain 35 §:n mukaan aluehallitus voi asettaa toimikunnan määrätyn tehtävän hoitamista varten. 

Aluehallitus asettaa puheenjohtajatoimikunnan, jonka tehtävänä on valmistautua tulevan valtuuston kokouksen asioiden käsittelyn edistämiseen muun muassa keskustelemalla tarvittavista yhteisistä linjauksista valtuustoryhmien kesken.  

Puheenjohtajatoimikunnan kokouksista laaditaan muistio. Toimikunnan sihteerinä toimii hyvinvointialueen lakimiestehtäviä hoitava henkilö. 

Asettamishetkellä voimassa olevan luottamushenkilöiden palkkioita ja korvauksia koskevan hallintosäännön liitteen 2 §:n mukaisesti toimikunnan kokouksista maksetaan 250 euron suuruinen kokouspalkkio. Kokouspalkkio maksetaan toimikunnan asettamispäätöksestä alkaen.

Ehdotus

Esittelijä

Heli Hirvelä, hallinnon valmistelukokonaisuuden johtaja, Heli.Hirvela@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • asettaa toimikaudeksi 2022 - kesäkuu 2023 puheenjohtajatoimikunnan, jonka jäseniä ovat valtuustoryhmien puheenjohtajat,
  • valita toimikunnan jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat,
  • että toimikunnan kokouksissa on läsnäolo-oikeus aluevaltuuston puheenjohtajalla, hyvinvointialuejohtajalla tai määrämällään viranhaltijalla sekä lakimiehellä, joka toimii toimikunnan sihteerinä. Valtuustoryhmän puheenjohtajan ollessa estyneenä valtuustoryhmän muu jäsen voi osallistua kokoukseen. Toimikunta voi kuulla tarvittaessa asiantuntijoita.

Päätös

Aluehallitus päätti

  • asettaa toimikaudeksi 2022 - kesäkuu 2023 puheenjohtajatoimikunnan, jonka jäseniä ovat valtuustoryhmien puheenjohtajat,
  • valita toimikunnan jäsenistä puheenjohtajaksi Leena Kostiaisen ja varapuheenjohtajaksi Johanna Loukaskorven,
  • että toimikunnan kokouksissa on läsnäolo-oikeus aluevaltuuston puheenjohtajalla, aluehallituksen puheenjohtajalla, hyvinvointialuejohtajalla tai määrämällään viranhaltijalla sekä lakimiehellä, joka toimii toimikunnan sihteerinä. Valtuustoryhmän puheenjohtajan ollessa estyneenä valtuustoryhmän muu jäsen voi osallistua kokoukseen. Toimikunta voi kuulla tarvittaessa asiantuntijoita.

Kokouskäsittely

Esittelijä täydensi päätösehdotusta siten, että päätösehdotuksen kolmanteen ponteen lisätään läsnäolo-oikeus aluehallituksen puheenjohtajalle.

Marko Jarva esitti toimikunnan puheenjohtajaksi Leena Kostiaista ja varapuheenjohtajaksi Johanna Loukaskorpea. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

 

 

 

Valmistelija

  • Vuokko Ylinen, HALLINTOJOHTAJA, vuokko.ylinen@pirha.fi

Perustelut

Hyvinvointialueesta annetun lain 35 §:n mukaan aluehallitus voi asettaa toimikunnan määrätyn tehtävän hoitamista varten. 

Aluehallitus voi asettaa puheenjohtajatoimikunnan, jonka tehtävänä on  aluevaltuuston kokouksen asioiden käsittelyn sekä muutoinkin aluevaltuuston toiminnan edistäminen muun muassa keskustelemalla tarvittavista yhteisistä linjauksista valtuustoryhmien kesken. 

Aluehallitus on asettanut 12.5.2022 puheenjohtajatoimikunnan kaudelle 2022 - kesäkuu 2023. Puheejohtajatoimikunta on kokouksessaan 2.6.2023 linjannut, että puheenjohtajatoimikunta jäljellä olevalle valtuustokaudelle asetetaan kesäkuussa 2023. 

Puheenjohtajatoimikunnan kokouksista laaditaan muistio. Toimikunnan sihteerinä toimii hallintojohtaja tai hallintolakimies. Toimikunta voi kuulla tarvittaessa asiantuntijoita. 

Asettamishetkellä voimassa olevan luottamushenkilöiden palkkiosäännön mukaisesti toimikunnan kokouksista maksetaan 250 euron suuruinen kokouspalkkio. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, Hyvinvointialuejohtaja, Marina.Erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää 

  • asettaa puheenjohtajatoimikunnan jäljellä olevalle aluevaltuustokaudelle ja 
     
  • nimetä toimikunnan jäsenet ja
     
  • nimetä heistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan,
      
  • että toimikunnan kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus aluevaltuuston puheenjohtajalla, aluehallituksen puheenjohtajalla, hyvinvointialuejohtajalla, hallintojohtajalla ja hallintolakimiehellä. 

 

Päätös

Aluehallitus päätti 

  • asettaa puheenjohtajatoimikunnan jäljellä olevalle aluevaltuustokaudelle ja 
     
  • nimetä toimikunnan jäseniksi valtuustoryhmien puheenjohtajat, valtuustoryhmän koosta riippumatta ja
     
  • nimetä  puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valtuustoryhmien koon mukaisesti
      
  • että toimikunnan kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus aluevaltuuston puheenjohtajalla, aluehallituksen puheenjohtajalla, hyvinvointialuejohtajalla, hallintojohtajalla ja hallintolakimiehellä. 

Kokouskäsittely

Merkittiin, että Anneli Taina poistui kokouksesta pykälän käsittelyn aikana.

Pekka Järvinen esitti, että puheenjohtajatoimikunnan jäseniksi valitaan valtuustoryhmien puheenjohtajat, valtuustoryhmän koosta riippumatta.

Puheenjohtaja esitti, että puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja nimetään valtuustoryhmien koon mukaisesti. 

Hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Pirkanmaan hyvinvointialue,​ kirjaamo

Postiosoite: PL 272,​ 33101 Tampere

Käyntiosoite: G-rakennus, Nivelkatu 5,​ 1. krs,​ kirjaamo

Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Huom. Sähköpostitse ei suositella lähetettävän henkilötietoja tai salassapidettäviä tietoja sisältäviä viestejä.

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9 -​ 14.30.

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös,​ johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi,​ kotikunta,​ postiosoite ja puhelinnumero. Päätöksen sähköistä tiedoksiantoa varten tekijä voi ilmoittaa sähköpostiosoitteensa.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen edellä mainitun kirjaamon aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.