Aluehallitus, kokous 19.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 314 Asiakkuus- ja laatujaoston toisen esittelijän nimeäminen

233/2022

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Hirvelä, hallinnon valmistelukokonaisuuden johtaja, heli.hirvela@pirha.fi

Perustelut

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksella on kolme jaostoa: asiakkuus- ja laatujaosto, henkilöstöjaosto sekä konserni- ja toimitilajaosto. Aluehallitus on kokouksessaan 21.3.2022 nimennyt näiden jaostojen jäsenet. Jaostojen tehtävät tulevat täsmentymään hallintosäännön päivityksillä aluevaltuustossa 6.6.2022. 

Jaostojen esittelijöinä ovat nyt toimineet jaostojen puheenjohtajat ja valmistelijoina hyvinvointialueen valmisteluhenkilöstöä. Hyvinvointialueen organisoituminen on edennyt ja vakituiset viranhaltijat aloittavat työskentelynsä hyvinvointialueella, jolloin myös jaostoille voidaan nimittää viranhaltijat esittelijöiksi 1.8.2022 alkaen. 

Hallintosäännön 134 §:n mukaan aluehallitus nimittää jaostojen esittelijät. 

Asiakkuus- ja laatujaoston tehtävänä on hallintosäännön 12 §:n mukaan muun muassa arvioida asiakaskokemuksen toteutumista ja seurata järjestämisvastuun alaisten palvelujen toteutumista sekä laatua ja käsitellä asiakas- ja potilasturvallisuusvastaavien selvitykset. Asiakkuus- ja laatujaoston tehtävät painottuvat vahvasti sosiaali- ja terveystoimen palvelutuotantoon, minkä vuoksi esittelijäksi esitetään nimitettäväksi sosiaali- ja terveysjohtaja.

Henkilöstöjaoston tehtävänä on hallintosäännön 13 §:n mukaan muun muassa valmistella hyvinvointialueen henkilöstöpoliittiset linjaukset ja päättää hallintosäännössä mainituista erilaisista henkilöstötoimintaan liittyvistä periaatteista. Henkilöstöjaoston tehtävät painottuvat koko hyvinvointialuetasoisesti henkilöstöprosessiin kuuluviin asioihin, minkä vuoksi esittelijäksi esitetään nimitettäväksi henkilöstöjohtaja.   

Konserni- ja toimitilajaoston esittelijäksi esitetään nimitettäväksi konsernipalvelujohtaja. Konserni- ja toimitilajaosto käsittelee hyvinvointialueen tytär- ja osakkuusyhteisöjen hallintosäännössä nimettyjä asioita sekä hyvinvointialueen järjestämisvastuuseen liittyviä toimitilaratkaisuja, mitkä ovat toimintoina konsernipalvelujohtajan alaista toimintaa.

Esittelijät hyödyntävät tarvitsemiaan valmistelijoita koko hyvinvointialueen organisaatiosta.

Ehdotus

Esittelijä

Jukka Alasentie, muutosjohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää 

  • nimittää asiakkuus- ja laatujaoston esittelijäksi sosiaali- ja terveysjohtajan,
     
  • nimittää henkilöstöjaoston esittelijäksi henkilöstöjohtajan, 
     
  • nimittää konserni- ja toimitilajaoston esittelijäksi konsernipalvelujohtajan,
     
  • ja että nimitykset tulevat voimaan 1.8.2022 alkaen. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Vuokko Ylinen, hallintojohtaja, vuokko.ylinen@pirha.fi
  • Vilma Kiilunen, Hallintolakimies, Vilma.Kiilunen@pirha.fi

Perustelut

Asiakkuus- ja laatujaoston tehtävänä on hallintosäännön 12 §:n mukaan muun muassa arvioida asiakaskokemuksen toteutumista ja seurata järjestämisvastuun alaisten palvelujen toteutumista sekä laatua ja käsitellä asiakas- ja potilasturvallisuusvastaavien selvitykset.

Aluehallitus on 16.6.2022 (§ 130) päättänyt nimetä asiakkuus- ja laatujaoston esittelijäksi sosiaali- ja terveysjohtajan.

Hallintosäännön 136 §:n mukaan esittelijöistä aluehallituksen jaostoissa päättää aluehallitus nimittäessään jaostojen jäsenet.

Syksyn 2022 aikana on ilmennyt, että on syytä esittää toista esittelijää asiakkuus- ja laatujaostoon omavalvonta-asioita varten. 

Asiaa on käsitelty konsernipalveluiden johtoryhmässä 23.11.2022 ja johtoryhmä on esittänyt asiakkuus- ja laatujaostoon omavalvonta-asioiden esittelijäksi strategiajohtaja Arto Rantaa. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marina Erhola, Hyvinvointialuejohtaja, Marina.Erhola@pirha.fi

Aluehallitus päättää

  • nimetä asiakkuus- ja laatujaoston esittelijäksi sosiaali- ja terveysjohtajan lisäksi omavalvontaa koskevissa asioissa strategiajohtaja Arto Rannan. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen (Laki hyvinvointialueesta 142 §).

 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Pirkanmaan hyvinvointialue,​ kirjaamo

Postiosoite: PL 272,​ 33101 Tampere

Käyntiosoite: Biokatu 12,​ 3. krs,​ kirjaamo

Sähköpostiosoite: kirjaamo@pirha.fi

Huom. Sähköpostitse ei suositella lähetettävän henkilötietoja tai salassapidettäviä tietoja sisältäviä viestejä.

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9 -​ 14.30.

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös,​ johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi,​ kotikunta,​ postiosoite ja puhelinnumero. Päätöksen sähköistä tiedoksiantoa varten tekijä voi ilmoittaa sähköpostiosoitteensa.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen edellä mainitun kirjaamon aukioloajan päättymistä.

 

Oikaisuvaatimusaika   

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona virastot ovat suljettuna, valitusasiakirjat saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.