Aluehallitus, kokous 21.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Hyvinvointialueen päätös Urjalan kunnan selvityksestä

64/2022

Valmistelija

  • Heli Hirvelä, heli.hirvela@pirha.fi
  • Mikko Alin, Kehittämispäällikkö, mikko.alin@pirha.fi

Perustelut

Urjalan kunnanvaltuuston on kokouksessaan 24.2.2022 § 7 päättänyt antaa Pirkanmaan hyvinvointialueelle voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen.  Selvitys sisältää lain 22, 23 ja 25 §:ssä tarkoitetut sosiaali- ja terveydenhuollon tai pelastustoimen käytössä olevat toimitilat, siirtyvän irtaimen omaisuuden, sopimukset ja vastuut sekä arvion lain 18 §:n nojalla siirtyvän henkilöstön määrästä, palkkakuluista ja 24 §:n mukaisesta lomapalkkavelasta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen antamassa ohjeessa kunnille lakisääteisen selvityksen tekemiseen on pyydetty toimitettavat tiedot. Urjala on toimittanut pääosin tarvittavat tiedot. Leasingvastuut -taulukossa on viittaus toimitettuun tarkempaan listaukseen tietokoneista ja muista laitteista. Urjalalla ei ole selvityksen mukaan siirtyviä omia ajoneuvoja.

Annetun selvityksen mukaan Urjala on ilmoittanut siirtyväksi kaksi ajoneuvoa, joista toisen leasingsopimus on päättynyt vuonna 2021 ja toisen sopimus päättyy vuonna 2022. Urjala on ilmoittanut siirtyväksi toimitilan vuokrasopimukseksi kunnan ja yksityisen välisen sopimuksen, jonka mahdollinen siirtyminen hyvinvointialueelle on erikseen selvitettävä. Hyvinvointialueelle siirtymässä olevien toimitilojen lopullinen määrittely edellyttää neuvotteluja kunnan ja hyvinvointialueen välillä.

Kunta voi täydentää ja hyvinvointialue voi pyytää tarvitsemiaan tietoja vielä kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Liitteenä Urjalan kunnan osalta luovutettavia tietoja sisältävät liitteet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle että

  • aluevaltuusto ottaa vastaan Urjalan kunnan voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen oheisten liitteiden mukaisena, ja 
  • aluevaltuusto päättää selvityksen voimaanpanolain 22–25 §:n mukaisten kohteiden siirtymisestä Pirkanmaan hyvinvointialueelle ja hyvinvointialueen vastuulle siltä osin kuin annettu selvitys täyttää voimaanpanolain 22-26 §:ssä säädetyt edellytykset ja
  • aluevaltuusto toteaa, että hyvinvointialueen ja kaupungin tulee käydä tarvittavat neuvottelut erityisesti toimitilojen ja sopimusten osalta kesäkuun 2022 loppuun mennessä.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).