Aluehallitus, kokous 21.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Hyvinvointialueen päätös Kuhmoisten kunnan/Jämsän kaupungin selvityksestä

64/2022

Valmistelija

  • Heli Hirvelä, heli.hirvela@pirha.fi
  • Mikko Hannola, Laskentapäällikkö, mikko.hannola@pirha.fi

Perustelut

Jämsän kaupunki ja Kuhmoisten kunta muodostavat sosiaali- ja terveydenhuollossa yhteistoiminta-alueen, jossa isäntäkuntana toimii Jämsän kaupunki. Jämsän kaupunki kuuluu 1.1.2023 lukien Keski-Suomen hyvinvointialueeseen ja Kuhmoisten kunta Pirkanmaan hyvinvointialueeseen.

Kuhmoisten kunnan puolesta selvityksen on antanut Jämsän kaupunki. Jämsän kaupunginvaltuuston on kokouksessaan 21.2.2022 § 84 päättänyt antaa Pirkanmaan hyvinvointialueelle voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen.  Selvitys sisältää lain 22, 23 ja 25 §:ssä tarkoitetut sosiaali- ja terveydenhuollon tai pelastustoimen käytössä olevat toimitilat, siirtyvän irtaimen omaisuuden, sopimukset ja vastuut sekä arvion lain 18 §:n nojalla siirtyvän henkilöstön määrästä, palkkakuluista ja 24 §:n mukaisesta lomapalkkavelasta. Lisäksi Kuhmoinen on antanut itse arvioin Kuhmoisista siirtyvän henkilöstön määrästä, palkkakuluista ja lomapalkkavelasta (kunnanvaltuusto 28.2.2022 § 8).

Pirkanmaan hyvinvointialueen antamassa ohjeessa kunnille lakisääteisen selvityksen tekemiseen on pyydetty toimitettavat tiedot. Jämsä on toimittanut pääosin tarvittavat tiedot. Siirtyviä ajoneuvoja, lahjoituksia tai osakkeita ei ole ilmoitettu koontisivulla.  Yksi kirjanpitoarvoton ajoneuvo oli mainittu liitteessä ja toimitilatiedot (kolme vuokrasopimusta) on ilmoitettu sopimustaulukossa. Kuhmoisten kunta on aiemmin ilmoittanut hyvinvointialueelle siirtymässä olevia kohteita, joita Jämsän toimittamissa toimitilatiedoissa ei ole.

Kunta voi täydentää ja hyvinvointialue voi pyytää tarvitsemiaan tietoja vielä kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Liitteenä Kuhmoisten kunnan osalta luovutettavia tietoja sisältävät liitteet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle että

  • aluevaltuusto ottaa vastaan Jämsän kaupungin antaman Kuhmoisten kunnan puolesta tehdyn voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen oheisten liitteiden mukaisena,
  • aluevaltuusto pyytää toimittamaan tarvittavat lisätiedot toimitilojen osalta hyvinvointialueelle 29.4.2022 mennessä,   
  • aluevaltuusto päättää selvityksen voimaanpanolain 22, 23 ja 25 §:n mukaisten kohteiden siirtymisestä Pirkanmaan hyvinvointialueelle ja hyvinvointialueen vastuulle siltä osin kuin annettu selvitys täyttää voimaanpanolain 22-26 §:ssä säädetyt edellytykset.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).