Aluehallitus, kokous 21.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Aluevaltuuston strategia- ja tulevaisuusvaliokunnan jäsenten valinta

69/2022

Valmistelija

  • Vuokko Ylinen, hallintojohtaja, vuokko.ylinen@pirha.fi

Perustelut

Hallintosäännön (Osa II, toimielinorganisaatio, tehtävät ja päätösvalta) mukaan aluevaltuustolla voi olla aluevaltuuston erillisellä päätöksellä asettamia valiokuntia, joiden tehtävänä on käsitellä aluevaltuuston päätöksentekoon tulevia laajakantoisia, strategisia ja poliittista harkintaa edellyttäviä asioita. Valiokunnan jäsenistä vähintään kolme neljäsosaa (3/4) tulee olla valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Aluevaltuusto määrittelee valiokuntien tehtävät nimeämispäätöksen yhteydessä kesäkuuhun 2022 mennessä.

Valtuustosopimukseen 10.2.2022 on kirjattu, että Pirkanmaan hyvinvointialueen poliittinen päätöksenteko perustuu valiokuntamalliin. Valtuustopimuksen mukaan valtuuston  valiokuntia ovat tulevaisuusvaliokunta, hyvinvointi- ja kokonaisturvallisuusvaliokunta, paljon palveluita käyttävien asiakkaiden valiokunta ja vähän palveluita käytävien asiakkaiden valiokunta.  Valiokuntiin nimetään puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja 18 jäsentä (1+2+18 = 21).

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto

  • päättää valiokunnan nimen ja
  • nimeää valiokuntaan puheenjohtajan, kaksi varapuheenjohtajaa ja 18 muuta jäsentä.

 

Päätös

Aluehallittus päätti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto

  • päättää valiokunnan nimeksi strategia- ja tulevaisuusvaliokunta,
     
  • nimeää valiokuntaan puheenjohtajan, kaksi varapuheenjohtajaa ja 18 muuta jäsentä ja kaikille varajäsenen.

 

Kokouskäsittely

Merkittiin, että jäsen Pekka Järvinen saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn alussa. Varajäsen Atanas Aleksovski poistui kokouksesta.  

Esittelijä muutti päätösehdotuksen ensimmäisen ponnen teknisenä korjauksena kuulumaan seuraavasti: "Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto päättää valiokunnan nimeksi strategia- ja tulevaisuusvaliokunta"

Lisäksi esittelijä täydensi päätösehdotuksen toisen ponnen kuulumaan seuraavasti. "Nimeää valiokuntaan puheenjohtajan, kaksi varapuheenjohtajaa 18 muuta jäsentä  ja kaikille varajäsenen."

 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).