Aluehallitus, kokous 21.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Hyvinvointialueen päätös Ylöjärven kaupungin selvityksestä

64/2022

Valmistelija

  • Heli Hirvelä, heli.hirvela@pirha.fi
  • Mikko Hannola, Laskentapäällikkö, mikko.hannola@pirha.fi

Perustelut

Ylöjärven kaupunginhallitus on kokouksessaan 31.1.2022 § 33 päättänyt antaa Pirkanmaan hyvinvointialueelle voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen.  Selvitys sisältää lain 22, 23 ja 25 §:ssä tarkoitetut sosiaali- ja terveydenhuollon tai pelastustoimen käytössä olevat toimitilat, siirtyvän irtaimen omaisuuden, sopimukset ja vastuut sekä arvion lain 18 §:n nojalla siirtyvän henkilöstön määrästä, palkkakuluista ja 24 §:n mukaisesta lomapalkkavelasta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen antamassa ohjeessa kunnille lakisääteisen selvityksen tekemiseen on pyydetty toimitettavat tiedot. Ylöjärvi on toimittanut pääosin tarvittavat tiedot, siirtyviä lahjoituksia ei ole. Koontisivulta (liite 1) puuttuu 1,1 milj. euron perheiden talon leasingsopimus, mikä on mainittuna liitteessä 6. Lisäksi koontisivulta ja liitteistä puuttui omaksi hankittujen sekä leasingillä hankittujen ajoneuvojen arvot, tiedot pyydetään täsmentämään. Leasing-vastuuliitteessä on ilmoitettu kaksi toimitilakohdetta, joita kuitenkaan ei ole ilmoitettu siirtyvien vuokrasopimusten listalla. Näiden sopimusten siirtyminen hyvinvointialueelle tulee vielä selvittää.

Annetun selvityksen mukaan hyvinvointialueelle on siirtymässä 19 kappaletta ajoneuvojen leasingsopimuksia, joista viiden sopimus päättyy vuoden 2022 aikana. Ylöjärvi on ilmoittanut siirtyvissä vuokrasopimuksissa ja toimitiloissa myös kuntouttavan työtoiminnan kohteet todeten samalla, että kuntouttavan työtoiminnan järjestämistavasta hyvinvointialueella neuvotellaan myöhemmin. Sopimusten ja kohteiden siirtymisestä hyvinvointialueelle on neuvoteltava tämän selvittyä. 

Kunta voi täydentää ja hyvinvointialue voi pyytää tarvitsemiaan tietoja vielä kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Liitteenä Ylöjärven kaupungin osalta luovutettavia tietoja sisältävät liitteet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

 Aluehallitus esittää aluevaltuustolle että

  • aluevaltuusto ottaa vastaan Ylöjärven kaupungin voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen oheisten liitteiden mukaisena, ja 
  • aluevaltuusto päättää selvityksen voimaanpanolain 22–25 §:n mukaisten kohteiden siirtymisestä Pirkanmaan hyvinvointialueelle ja hyvinvointialueen vastuulle siltä osin kuin annettu selvitys täyttää voimaanpanolain 22-26 §:ssä säädetyt edellytykset ja
  • aluevaltuusto toteaa, että hyvinvointialueen ja kaupungin tulee käydä tarvittavat neuvottelut erityisesti toimitilojen, sopimusten ja ajoneuvojen osalta kesäkuun 2022 loppuun mennessä.

Päätös

Hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Erja Pelkonen ilmoitti olevansa esteellinen asiassa (HL 28 § 1 mom 5 kohta) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esteellisyys todettiin.

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).