Aluehallitus, kokous 21.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Hyvinvointialueen päätös Pirkkalan kunnan selvityksestä

64/2022

Valmistelija

  • Heli Hirvelä, heli.hirvela@pirha.fi
  • Petteri Paavola

Perustelut

Pirkkalan kunnanhallitus on kokouksessaan 14.2.2022 § 36 päättänyt antaa Pirkanmaan hyvinvointialueelle voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen.  Selvitys sisältää lain 22, 23 ja 25 §:ssä tarkoitetut sosiaali- ja terveydenhuollon tai pelastustoimen käytössä olevat toimitilat, siirtyvän irtaimen omaisuuden, sopimukset ja vastuut sekä arvion lain 18 §:n nojalla siirtyvän henkilöstön määrästä, palkkakuluista ja 24 §:n mukaisesta lomapalkkavelasta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen antamassa ohjeessa kunnille lakisääteisen selvityksen tekemiseen on pyydetty toimitettavat tiedot. Pirkkala on toimittanut pääosin tarvittavat tiedot. Pirkkalan selvityksen mukaan siirtymässä ei ole omia ajoneuvoja, varastoja tai lahjoituksia.

Pirkkalan osalta siirtyvissä vuokrasopimuksissa on mukana hyvinvointialueelle siirtymässä olevan toimitilan osaa koskevia ulosvuokrasopimuksia, joiden siirtymisestä hyvinvointialueelle on neuvoteltava kunnan ja hyvinvointialueen välillä. Siirtyvissä vuokrasopimuksissa on ilmoitettu myös kuntouttavan työtoiminnan kohde, jota ei ole ilmoitettu siirtyvissä toimitiloissa. Sopimuksen ja kohteen siirtymisestä hyvinvointialueelle on neuvoteltava kuntouttavan työtoiminnan toteuttamistavan selvittyä. Siirtyvissä toimitilavuokrasopimuksissa on ilmoitettu myös kunnalle jäävän työterveyshuollon tilat, jotka eivät ole siirtymässä hyvinvointialueelle. Hyvinvointialueelle siirtymässä olevien toimitilojen lopullinen määrittely edellyttää neuvotteluja kunnan ja hyvinvointialueen välillä. Lisäksi siirtyvien ajoneuvojen osalta Pirkkala on ilmoittanut kaksi ajoneuvoa siirtyväksi, joiden molempien leasingsopimus päättyy vuoden 2022 aikana.  

Kunta voi täydentää ja hyvinvointialue voi pyytää tarvitsemiaan tietoja vielä kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Liitteenä Pirkkalan kunnan osalta luovutettavia tietoja sisältävät liitteet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle että

  • aluevaltuusto ottaa vastaan Pirkkalan kunnan voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen oheisten liitteiden mukaisena, ja 
  • aluevaltuusto päättää selvityksen voimaanpanolain 22–25 §:n mukaisten kohteiden siirtymisestä Pirkanmaan hyvinvointialueelle ja hyvinvointialueen vastuulle siltä osin kuin annettu selvitys täyttää voimaanpanolain 22-26 §:ssä säädetyt edellytykset,
  • aluevaltuusto toteaa, että hyvinvointialueen ja kunnan tulee käydä tarvittavat neuvottelut kesäkuun 2022 loppuun mennessä.

Päätös

Hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Marko Jarva ilmoitti olevansa esteellinen asiassa (HL 28 § 1 mom 5 kohta) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esteellisyys todettiin.

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).