Aluehallitus, kokous 21.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Hyvinvointialueen päätös Mänttä-Vilppulan kaupungin selvityksestä

64/2022

Valmistelija

  • Heli Hirvelä, heli.hirvela@pirha.fi
  • Mikko Hannola, Laskentapäällikkö, mikko.hannola@pirha.fi

Perustelut

Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 21.2.2022 § 5 päättänyt antaa Pirkanmaan hyvinvointialueelle voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen.  Selvitys sisältää lain 22, 23 ja 25 §:ssä tarkoitetut sosiaali- ja terveydenhuollon tai pelastustoimen käytössä olevat toimitilat, siirtyvän irtaimen omaisuuden, sopimukset ja vastuut sekä arvion lain 18 §:n nojalla siirtyvän henkilöstön määrästä, palkkakuluista ja 24 §:n mukaisesta lomapalkkavelasta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen antamassa ohjeessa kunnille lakisääteisen selvityksen tekemiseen on pyydetty toimitettavat tiedot. Mänttä-Vilppula on toimittanut pääosin tarvittavat tiedot. Selvitystä on viranhaltijoiden kanssa yhteistyössä oikaistu liitteiden 1 ja 11 osalta. Mänttä-Vilppula ei ole ilmoittanut siirtyviä ajoneuvoja eikä rakennusinvestointeja. Mänttä-Vilppula on ilmoittanut siirtyviä osakkeita voimaanpanolain § 23:n mukaisesti koskien Mäntänvuoren Terveys Oy:tä ja Coxa Oy:tä. 

Annetun selvityksen lisäksi on siirtyvien toimitilojen listausta täydennettävä mahdollisimman pikaisesti niin, että siinä on mukana kaikki siirtyvissä toimitilavuokrasopimuksissa ilmoitetut sisäänvuokrakohteet. Hyvinvointialueelle siirtymässä olevien toimitilojen lopullinen määrittely edellyttää neuvotteluja kaupungin ja hyvinvointialueen välillä. Korvausvaateisiin liittyviä neuvotteluja hyvinvointialue seuraa siitä näkökulmasta, että onko asialla vaikutusta palvelutuotantoon vuonna 2023.  

Kunta voi täydentää ja hyvinvointialue voi pyytää tarvitsemiaan tietoja vielä kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Liitteenä Mänttä-Vilppulan kaupungin osalta luovutettavia tietoja sisältävät liitteet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Alasentie, vt. hyvinvointialuejohtaja, jukka.alasentie@pirha.fi

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle että

  • aluevaltuusto ottaa vastaan Mänttä-Vilppulan kaupungin voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen oheisten liitteiden mukaisena,  
  • aluevaltuusto päättää selvityksen voimaanpanolain 22–25 §:n mukaisten kohteiden siirtymisestä Pirkanmaan hyvinvointialueelle ja hyvinvointialueen vastuulle siltä osin kuin annettu selvitys täyttää voimaanpanolain 22-26 §:ssä säädetyt edellytykset,
  • aluevaltuusto pyytää toimittamaan tarvittavat lisätiedot toimitilojen osalta hyvinvointialueelle 29.4.2022 mennessä
  • aluevaltuusto toteaa, että hyvinvointialueen ja kaupungin tulee käydä tarvittavat neuvottelut kesäkuun 2022 loppuun mennessä ja että neuvottelujen tulos tuodaan tiedoksi aluevaltuustolle viimeistään syyskuussa 2022.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Laki hyvinvointialueesta 141 §).